Porozumienia
Porozumienia
Zawieracie nowe porozumienia dot. umieszczania dzieci w rodzinach zast. lub placówkach ? Czy płacicie na podstawie starych?
Re: Porozumienia
My zawieramy nowe z dniem 1 stycznia 2012r., wygaszamy poprzednie z dniem 31 grudnia 2011r., bo zmieniła się cała podstawa prawna. W rodzinach zmienią się kwoty a w placówkach do 31 marca spokój.
co za bzdura, a nie macie zapisów w porozumienach że zmiana decyzji, czy tam zmiana kwoty pomocy pienięznej na dziecko nie wpływa na zmianę porozumienia? zmienia się tylko tyle, że to co było w ustawie (czyli art. ) o pom. społ. teraz jest w ustawie o pieczy z. . My nie zmieniamy porozumień.
dokładnie , mamy już opinię prawnika naszego że nie zmieniamy porozumień, i super.
jeden kraj, juz nic z tego nie rozumiem, ja muszę zawrzeć wszystkie porozumienia od nowa i te moje i te przychodzące a łącznie z placówkami mam ich ponad 200 ! Takie jest stanowisko moich dowodzących.
Ja zmieniam porozumienia, bo z dniem 1 stycznia 2012 r. nie obowiązują przepisy na podstawie których mogłyby \"stare\" porozumienia obowiązywać (art. 86 ups został wykreślony)
to ja Ci odpowiem tak jak mówi nasz prawnik: Jak zmieni sie konstytucja RP to zmienisz sobie dowód osobisty???

ja również nie zamierzam zmieniać tylko nowe decyzje, bo w ustawie o pieczy nie jest nic napisane,że porozumienia wygasają tak jak w przypadku decyzji np.
Ustawa jest super - Każdy robi po swojemu, ja muszę zmieniać porozumienia, do tego mam też część powiatów które powiedziały, że dokąd nie będzie zmienione porozumienia nie zapłacą za dzieci - takie jest stanowisko ich prawników 

Oprócz Porozumienia - Stare tematy przeczytaj również:
ciężarna do rodziny zast.
praca
dochód dziecka-nowa ustawa
Ankiety placówek opiekuńczo-wychowawczych przesyłane do DOPS
sprawozdanie pfron
z pracownika na koordynatora
Dokumenty dla RB
rodziny na dotychczasowych zasadach
ocena syt. dziecka w rz
rodzina spokrewniona czy niezawodowa
wysokość świadczeń dla rodzin zastępczych