Jak prawidłowo liczyć. Małżeństwo mąż pracuje i żona pracuje. Ona pobiera z fa alimenty bo on nie płaci. Czy liczę dochód z jego pracy a jej alimenty z funduszu za niego i jej dochód? A co worzypadku jak on ma dochód i z niego płaci alimenty wg wyroku
ja w ogóle bym nie liczył tych alimentów - bo jeśli ona je dostaje, a on je płaci to jej dodajemy, a jemu odejmujemy... zresztą z alimentami jest tak, że jak są to nie liczymy osoby zobowiązanej.
Jesze raz czyli jeżeli jest rodzina 5 os. formlnie na papierze w związku ,mieszkają oddzielnie)mąż z żoną. ona pobiera fa. A Komornik przekazuje nam jakieś kwoty ktore ściaga. On -dłuznik pracuje i ma dochód.Teraz co ja powinnam liczyć bo zgłupiałam. jego dochód z pracy czy alimenty które od nas pobrała z funduszu i oświadzyla na nieopodatkowany,Wspomnę że chodzi o zasiłki rodzinne. jeżeli liczę jej jego pracę to już maja zl za zl albo i przekroczenie jeżeli prace i fudusz( dubluje troszkę dochody)/Co w takich sytuacjach liczycie.Pilne
swiadczenia z fa liczysz (to nie alimenty :)tylko swiadczenia wyplacane w przypadku bezskutecznosci egzekucji), jego dochod tez liczysz,ja bym ten jego dochod pomniejszyla o zaplacone alimenty - te zaplacone do komornika, jesli je placil
Ale w jaki sposób sprawdzić kwotę którą powinnam odjąć pisać do komornika ile cwyegzekwowal czy w tym przypadku jeżeli coś komornik ściąga to nie wiem czy nie idzie to na zaległe i czy to mogę odliczyć. Też mnie podkusilo i sama zaproponowałam złożyć wniosek a teraz wyjdę nie powiem na kogo. Nie bardzo wiem od czego zacząć.