dochód pomocy!!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 26 lut 2014, 11:23

witam
mam rodzine ktora zgłosiła sie o pomoc i sytuacja wyglada tak; rodzina ma gospodarstwo rolne poizej 1 ha przeliczeniowego, dodatkowo maja uprawy szklarniowe i przyniosla pani deklaracje o dzialach specjalnych oraz odcinek oplaty za KRUS pytanie moje czy odliczamy KRUS skoro nie ma dochodu z gospodarstwa rolnego i czy liczymy dochod z dzialów specjalnych jezeli tak to co mam wziac ? pierwsza sytuacja i nie wiem o co prosic . czy potrzebne jest jakies zaswiadczenie z urzedu skarbowego? aha na tej deklaracji jest okreslony dochod ,kobieta nie odprowadza zadnego podatku.
~Dominika

Napisano: 26 lut 2014, 11:30

nie liczysz żadnych działów specjalnych przyjmujesz 1 ha przeliczeniowe jeżeli ma mniej to nie wliczasz do dochodu.
~ola

Napisano: 26 lut 2014, 11:40

liczy się działy specjalne- ja biorę oświadczenie
~bibi

Napisano: 26 lut 2014, 11:59

~`ola tez do tej wersji sie skłaniałam przegladajac ustawe i definicje dochodu...ale czy to jest dobrze? nie wiem...a skladki tez nie odliczymy bo nie ma od czego prawda?
~Dominika

Napisano: 26 lut 2014, 12:29

oczywiście, że liczysz. Przy działach specjalnych US wydaje decyzję o dochodzie. Np. właściciel szklarni zgłasza powierzchnię szklarni, co będzie uprawiał i US wylicza iż dochód roczny wynosi......zł.
~ja

Napisano: 27 lut 2014, 14:04

czy ktos sie jeszcze wypowie w tej sprawie? sama juz nie wiem co z tym zrobic??
~Dominika

Napisano: 27 lut 2014, 14:59

Jest na ten temat interpretacja. Dochód ten podlega ogólnym regułom u.o.p.s i winien być oświadczony w wysokości faktycznej otrzymanej w poprzednim miesiącu.
~aaa

Napisano: 27 lut 2014, 16:40

moge prosic o taka interpretacje?
a jak rozliczyc ten dochód skoro rodzina sklada deklaracje o uprawach szklarniowych w okresach od marca do pazdziernika?
~Dominika

Napisano: 27 lut 2014, 16:40

moge prosic o taka interpretacje?
a jak rozliczyc ten dochód skoro rodzina sklada deklaracje o uprawach szklarniowych w okresach od marca do pazdziernika?
~Dominika

Napisano: 27 lut 2014, 16:44

Musi tu być faktyczny dochód jaki osiągnęła w miesiącu poprzedzającym złożenie wniosku na oświadczeniu np. podanie w marcu na oświadczeniu podaje, że w lutym osiągnęła dochód np. 0zł lub 5.000zł
~aaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x