no od VI (nie interesuje nas w ogóle data wypłaty wynagrodzenia), zawsze doliczamy drugi miesiąc od rozpoczęcia zatrudnienia i uchylamy od następnegoGops456 pisze:Proszę o pomoc, mam osobę która z dniem 10.04.2018 r. podjęła zatrudnienie, do 10 dnia każdego miesiąca ma płaconą pensję. Wiec dochód za kwiecień uzyskała 10 maja, dochód za maj uzyskała 10 czerwca. Ja biorę dochód za maj tak? Na pewno będzie przekroczenie kryterium i od kiedy uchylić świadczenie? Bardzo proszę o pomoc.
Bardzo dziękuje. PozdrawiamYozo pisze:no od VI (nie interesuje nas w ogóle data wypłaty wynagrodzenia), zawsze doliczamy drugi miesiąc od rozpoczęcia zatrudnienia i uchylamy od następnegoGops456 pisze:Proszę o pomoc, mam osobę która z dniem 10.04.2018 r. podjęła zatrudnienie, do 10 dnia każdego miesiąca ma płaconą pensję. Wiec dochód za kwiecień uzyskała 10 maja, dochód za maj uzyskała 10 czerwca. Ja biorę dochód za maj tak? Na pewno będzie przekroczenie kryterium i od kiedy uchylić świadczenie? Bardzo proszę o pomoc.
Chciałbym odświeżyć temat dochodu uzyskanego i upewnić się za jaki miesiąc policzyć dochód uzyskany i od którego miesiąca ewentualnie zmienić/uchylić decyzję?Yozo pisze: ↑05 lip 2018, 10:12no od VI (nie interesuje nas w ogóle data wypłaty wynagrodzenia), zawsze doliczamy drugi miesiąc od rozpoczęcia zatrudnienia i uchylamy od następnegoGops456 pisze:Proszę o pomoc, mam osobę która z dniem 10.04.2018 r. podjęła zatrudnienie, do 10 dnia każdego miesiąca ma płaconą pensję. Wiec dochód za kwiecień uzyskała 10 maja, dochód za maj uzyskała 10 czerwca. Ja biorę dochód za maj tak? Na pewno będzie przekroczenie kryterium i od kiedy uchylić świadczenie? Bardzo proszę o pomoc.