dochód uzyskany - mam tego dość ! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 20 mar 2014, 11:28

mam kobietę która przyszła dopiero teraz z wnioskiem o z.r. ponieważ mąż utracił pracę w lutym br. okazało że Pani wcześniej nie przyszła tj. w listopadzie bo od sierpnia pracuje i doliczając jej dochód netto za wrzesień 2013 wychodzi zwrot za październik mam bardzo dużo takich przypadków czy u Was tez tak jest ?
~kobietka

Napisano: 20 mar 2014, 11:44

tak, my też mamy dużo takich przypadków, tak sobie myślałam żeby w tym roku przyjmując wnioski brać teczki i od ręki weryfikować czy coś się zmieniło i jeśli coś podpadnie, to będę sugerować, żeby nie składali wniosku, nie wiem czy w tym całym wrześniowym natłoku dam radę, ale taki mam ambitny plan
~mary

Napisano: 20 mar 2014, 11:51

ale nasi klienci NIE WIEDZIELI że maja to zgłosić

i wciąą ta sama gadka
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 11:54

ja mam w pouczeniu napisane dokładnie co jest dochodem uzyskanym i ze należy to zgłaszać a i tak co roku jest ta sama bajka
~olka

Napisano: 20 mar 2014, 11:55

ale u mnie jest tak że są wszyscy bardzo zdziwieni i ciągle dyskutują np jak ta Pani jak to ma zwrócić za październik jeszcze za tamten rok
~kobietka

Napisano: 20 mar 2014, 11:57

ja w takich przypadkach pokazuje decyzję i pogrubione pouczenie i mowię że należalo czytać całą a nie tylko że przyznano.
~olka

Napisano: 20 mar 2014, 12:04

tak tylko chodzi o to że my mamy dodatkowo zawrót głowy i dodatkową pracę ja sama zajmuje się świadczeniami to powiem że jest co robić
~kobietka

Napisano: 20 mar 2014, 12:09

ja też mam duzo takich osób które maja do oddania tamten okres i ten bieżący
~ewa

Napisano: 20 mar 2014, 12:09

ja też mam duzo takich osób które maja do oddania tamten okres i ten bieżący
~ewa

Napisano: 20 mar 2014, 12:29

chyba to wiosna hahaha ale czasami tracę cierpliwość a jak pomyśle jeszcze że świadczenie pielęgnacyjne wraca i będą znowu chore babcie przychodziły i pytały czy ten biedny bezrobotny wnuczek mógłby brać jakieś pieniądze
~kobietka

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x