Czyli jak był uzysk w kwietniu 1100 zł to teraz mam wprowadzić uzysk 1100 i utrata 1100?bialymis20 pisze: ↑17 wrz 2024, 14:23Utracasz ten dochód dopiero w kolejnym miesiącu. Czyli od października.
Art. 18. [Okres świadczeniowy]
(...)
4. W razie utraty dochodu prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego ustala się od pierwszego pełnego miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiła utrata dochodu, nie wcześniej jednak niż od miesiąca złożenia wniosku.
W maju wprowadziłam uzysk za kwiecień, a teraz w październiku jest utrata... to jak to poprawnie zrobić? Wprowadzić uzysk i od razu utratę?zombi pisze: ↑17 wrz 2024, 14:32Czyli jak był uzysk w kwietniu 1100 zł to teraz mam wprowadzić uzysk 1100 i utrata 1100?bialymis20 pisze: ↑17 wrz 2024, 14:23Utracasz ten dochód dopiero w kolejnym miesiącu. Czyli od października.
(...)
4. W razie utraty dochodu prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego ustala się od pierwszego pełnego miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiła utrata dochodu, nie wcześniej jednak niż od miesiąca złożenia wniosku.
Za 2023 rok jest dochód 0zombi pisze: ↑17 wrz 2024, 14:38W maju wprowadziłam uzysk za kwiecień, a teraz w październiku jest utrata... to jak to poprawnie zrobić? Wprowadzić uzysk i od razu utratę?zombi pisze: ↑17 wrz 2024, 14:32Czyli jak był uzysk w kwietniu 1100 zł to teraz mam wprowadzić uzysk 1100 i utrata 1100?bialymis20 pisze: ↑17 wrz 2024, 14:23Utracasz ten dochód dopiero w kolejnym miesiącu. Czyli od października.
(...)
Jak masz Sygnity, to tam gdzie wprowadzasz uzysk jest okienko w prawym dolnym rogu - czy znana data zakończenia uzysku i tam można wpisać datę utraty dochodu z tego stypendium (data ostatniej wypłaty stypendium)zombi pisze: ↑17 wrz 2024, 14:38W maju wprowadziłam uzysk za kwiecień, a teraz w październiku jest utrata... to jak to poprawnie zrobić? Wprowadzić uzysk i od razu utratę?zombi pisze: ↑17 wrz 2024, 14:32Czyli jak był uzysk w kwietniu 1100 zł to teraz mam wprowadzić uzysk 1100 i utrata 1100?bialymis20 pisze: ↑17 wrz 2024, 14:23Utracasz ten dochód dopiero w kolejnym miesiącu. Czyli od października.
(...)
Dobrze tylko to się tyczy poprzedniej decyzji, która obowiązuje do wrzesnia, od października wydaję nowa decyzję i jak mam ten dochód wprowadzić?Jola2016 pisze: ↑18 wrz 2024, 7:51Jak masz Sygnity, to tam gdzie wprowadzasz uzysk jest okienko w prawym dolnym rogu - czy znana data zakończenia uzysku i tam można wpisać datę utraty dochodu z tego stypendium (data ostatniej wypłaty stypendium)zombi pisze: ↑17 wrz 2024, 14:38W maju wprowadziłam uzysk za kwiecień, a teraz w październiku jest utrata... to jak to poprawnie zrobić? Wprowadzić uzysk i od razu utratę?zombi pisze: ↑17 wrz 2024, 14:32Czyli jak był uzysk w kwietniu 1100 zł to teraz mam wprowadzić uzysk 1100 i utrata 1100?bialymis20 pisze: ↑17 wrz 2024, 14:23Utracasz ten dochód dopiero w kolejnym miesiącu. Czyli od października.
(...)