Czy zdarzają się Wam przypadki. że dochód z empatii nie jest zgodny z tym co jest na pit-ach 11? Bo u mnie to już nie pierwszy przypadek że dochód się nie zgadza i jak występuję do Urzędu Skarbowego to dochód mimo wszystko się różni. Co w tej sytuacji robić? Brać pod uwagę tylko zaświadczenie z Urzędu Skarbowego?
A różni się o jaką kwotę? O wysokość ulgi rodzinnej?
Jeśli tak, to Empatii masz dochód już pomniejszoną o ulgę rodzinną, a na zaświadczeniu tego pomniejszenia nie masz (powinna być informacja, że w dochodzie uwzględniono kwotę z art. 27 f.....
Właśnie nie wiem co to może być, bo tak: dochód z pit-ów 11 kobiety mam 12583,08 a z empatii 11449,36 , natomiast dochód męża z pit-ów 36730,18 a z empatii 36396,46.
Kwota z art. 27 f... - 596,65 zł. ( zaświadczenie z US)
I właśnie nie wiem dlaczego tak jest. i co w tym przypadku zrobić? brać pod uwagę zaświadczenie z US?
może przy rozliczeniu były uwzględnione podwyższone koszty uzyskania a na "11" były zwykłe ... czasami tak się zdarza
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ewalu - i co Ty byś w tym przypadku zrobił/aś? liczyć dochód z zaświadczenia z Urzędu Skarbowego?
Jestem na świadczeniach od kwietnia i nie wiem za bardzo.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes