źle policzony dochód - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 gru 2016, 11:47

pomocy!
licząc dochód rodzinie nie zauwazyłam że mają hektary. policzyłam dochód i na wszystko sie łapali. wrzesień i październik tylko pobrali. no i pozniej mąż doniósł uzysk zatrudnienia... i od listopada juz im sie nie nalezy nic.... i przy okazji wyszło ze mają ziemię. przeliczając teraz ten dochód okazało się że dochód na cżłon ka rodziny wyszedł 698,97 i łapią się na złotówka za złotówkę na te dwa miesiace, a nie na całe rodzinne. i teraz pytanie. co powinnnam zrobic? decyzja juz sie zakonczyla. czy stwierdzic musze jej niewaznosc w SKO czy moge tylko nienaleznie pobrane zrobic? i by zwracali roznice miedzy calym wypłaconym zasiłkiem rodzinnym a zł za zł.... ?
doradzcie proszę!!!!
b.k.

Napisano: 14 gru 2016, 13:06

niech ktoś łaskawy się wypowie...
b.k.

Napisano: 14 gru 2016, 14:21

zlitujcie sie:)
b.k.

Napisano: 14 gru 2016, 15:12

jak dla mnie to w tej sytuacji zeby mozna zaczac mowic o nienaleznie pobranych swiadczeniach to musialoby sie najpierw zadziac cos z art. 30 ust 2 pkt 4,tutaj nie bylo winy strony tylko urzednika,wiec za bardzo nie widze mozliwosci samego wszczecia postepowania o nienaleznych
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2016, 15:15

"i przy okazji wyszło ze mają ziemię"

ale, że co? nie wpisali jej i nie przyznali się do niej czy miałaś w aktach i nie policzyłaś?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2016, 15:23

wpisali a ja jej nie zauwazyłam...
czyli co powinnam zrobic teraz po kolei?
b.k.

Napisano: 16 gru 2016, 13:56

czy ktoś może konkretnie mi poradzić co mam zrobic?
b.k.

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem