Dochód z pozarolniczej działalności
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Dochód z pozarolniczej działalności
Mam oświadczenie o wysokości dochodu z pozarolniczej działalności gosp. za trzy ostatnie miesiące. W jednym miesiącu jest strata (-). Jak liczycie? Dodajecie da miesiące, a ten ze stratą odejmujecie, czy ten ze stratą liczycie jako "0"? Księgowa na oświadczeniu dwa miesiące dodała, a stratę od tego wszystkiego odjęła.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: Dochód z pozarolniczej działalności
licze jako "0"
-
- Podinspektor
- Kontakt:
w mojej opinii strata = 0 gdyż żaden przepis nie nakazuje jej uwzględniać albo ja go jeszcze nie znalazłemMam oświadczenie o wysokości dochodu z pozarolniczej działalności gosp. za trzy ostatnie miesiące. W jednym miesiącu jest strata (-). Jak liczycie? Dodajecie da miesiące, a ten ze stratą odejmujecie, czy ten ze stratą liczycie jako "0"? Księgowa na oświadczeniu dwa miesiące dodała, a stratę od tego wszystkiego odjęła.

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
jeżeli strata w jednym miesiącu to dochód z tego miesiąca zero...a jezeli w kolejnych dwóch jest dochód to go liczysz
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję.
Mam jeszcze jedno pytanie. Na decyzji z ZUS mam pkt: świadczenie zmniejsza się z powodu egzekucji sądowej, a wcześniej administracyjnej. Co to jest? Wliczam do ogólnej kwoty renty czy nie?
Mam jeszcze jedno pytanie. Na decyzji z ZUS mam pkt: świadczenie zmniejsza się z powodu egzekucji sądowej, a wcześniej administracyjnej. Co to jest? Wliczam do ogólnej kwoty renty czy nie?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
przykład:
II - 3000 zł. dochód
III - [- 4500 zł. strata ] = "0"
IV - 1500 zł dochód
razem: 4500 zł. dochód
II - 3000 zł. dochód
III - [- 4500 zł. strata ] = "0"
IV - 1500 zł dochód
razem: 4500 zł. dochód
-
- Podinspektor
- Kontakt:
zależy z jakiego tytułu prowadzona egzekucja , jeśli z tyt. alimentów to należy odliczyćDziękuję.
jeśli egzekucja dotyczy np. niespłaconej pożyczki to nie odliczasz.
Oprócz Dochód z pozarolniczej działalności - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Podstawa prawna do ZUS
wydatki - zmiana liczby osób
wyprowadzka
Ciekawy Przypadek
zaległości
decyzja Cheops
szkolenie zone
Prośba o przeliczeni
prośba o sprawdzenie wyliczenia DM
podstawa prawna
Dziecko w domu dziecka
urlop ojcowski - proszę o pomoc