dochód za 2016 rok a 500 plus - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 cze 2016, 7:17

ja mam takie pytanie dzwoniła do mnie pani z mopsu z zapytaniem czy konkubent zaczął pracę (od 2014 roku miał parę umów zleceń) a teraz dostał 1 czerwca umowę na najniższą krajową i Pani chce zobaczyć tą umowę żeby wyliczyć dochód ja też pracuje na najniższą Krajowa dlaczego oni chcą wyliczać cokolwiek jak w 2014jak i 2015 nie przekraczalismy 800zl a teraz on dostał umowę na 3 miesiące i przepracował dopiero pare dni jak to hest oni obliczaja też dochódza 2016r? Jeszce żadnej pensji nie dostaliśmy za pracę konkurenta a i nie wiadomo czy po tych 3 miesiącach dadzą mu jeszcze umowę? strasznie to poplatane
czarnapalma1992

Napisano: 11 cze 2016, 8:57

bo tak nam nakazuje ustawa ... musimy uwzględniać dochód uzyskany tak samo jak utracamy dochód z roku bazowego
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2016, 9:14

ok ale czy dostaniemy cokolwiek nie wiem za kwiecień maj czerwiec?wtedy nie przekraczamy dochodu a jeżeli nie przedłuża mu umowy za 3 miesiace to mogęzłożyć jeszcze jedno pismo o 500 plus?
czarnapalma1992

Napisano: 11 cze 2016, 9:29

zawsze w każdym momencie możesz złożyć
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2016, 12:21

a czy dostane za tę miesiące tym roku co dochód nie przekraczał? to jest kwiecień maj czerwiec?
czarnapalma1992

Napisano: 11 cze 2016, 15:25

tak
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x