Rozwod - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 10 cze 2016, 19:52

Jestem osoba rozwiedziona dzieci mieszjaja ze mna..czy musze dawac xero wyroku o rozwodzie? Nie wystarczy oswiadczenie ze jestem rozwiedziona a dzieci mieszkaja przy mnie..przeciez moze to potwierdzic pracownik socjalny na wywiadzie..
Karolina 23

Napisano: 10 cze 2016, 22:24

Karolina 23 pisze:Jestem osoba rozwiedziona dzieci mieszjaja ze mna..czy musze dawac xero wyroku o rozwodzie? Nie wystarczy oswiadczenie ze jestem rozwiedziona a dzieci mieszkaja przy mnie..przeciez moze to potwierdzic pracownik socjalny na wywiadzie..
Musisz dostarczyć wyrok rozwodowy. Jak nie załączysz to dostaniesz wezwanie do uzupełnienia braków, nikt nie będzie wysyłał pracownika socjalnego jak nie ma ku tego podstaw.
Gość

Napisano: 11 cze 2016, 9:08

to, że kobieta jest rozwódką wyjdzie w bazie pesel ... jak nie liczymy dochodów to po co wyrok? a nawet jak liczymy to alimentacyjny wystarczy .... w wyrokach rozwodowych jest niejednokrotnie szczegółowo opisany podział majątku i może dlatego kobieta ma opory
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2016, 12:35

Wyrok o rozwodzie bynajmniej po to zeby wiedziec z kim zamieszkuja dzieci...badz inny dokument mowiacy o tym fakcie..to w takim razie po co zapis w ustawie ze dolacza sie idpowiednio..min.wyrok o rozwodzie badz separacji?
beatri

Napisano: 11 cze 2016, 15:25

wszystko się zgadza ..... tylko czasami warto czy można być elastycznym :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2016, 16:42

Warto czy mozna byc elastycznym...badz Twoja decyzja..tylko czy kontrola bedzie elastyczna? Tego juz nie wiem... co powiesz ze dlaczego nie masz w aktach wyroku? Ze widzialas? Ze potwierdzasz ze dzieci sa przy matce? Na jakiej podstawie?
beatri

Napisano: 11 cze 2016, 19:22

beatri pisze:Wyrok o rozwodzie bynajmniej po to zeby wiedziec z kim zamieszkuja dzieci...badz inny dokument mowiacy o tym fakcie..to w takim razie po co zapis w ustawie ze dolacza sie idpowiednio..min.wyrok o rozwodzie badz separacji?
:D ... oświadczenie to też dokument .... :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2016, 8:55

to jak jest z tym rozwodem? bierzecie wyroki ? bo ja juz sama sie zgubilam
Emilia 00

Napisano: 13 cze 2016, 9:07

my bierzemy - jest jasno wyszczególniony w katalogu wymaganych dokumentów
abc

Napisano: 13 cze 2016, 9:09

Ja tam biorę wyroki chociaż mam 2 przypadki że ktoś nie mógł znaleźć tego wyroku (dawano ktoś się rozwodził) i osoby te dały mi skrócony akt małżeństwa wraz z adnotacją, że sąd w którymś roku orzekł rozwód. Pewnie kontrola się do tego przyczepi ale cóż, przecież nikt długopisem w akcie małżeństwa tego nie dopisał.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem