dochody ze sprzedazy nieruchomości na urzędzie skarbowym - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 13 paź 2014, 8:33

Proszę o pomoc.
wierzyciel złożył mi wniosek o fundusz na 2014/2015.
Na zaświadczeniu z urzędu skarbowego jest bardzo duży dochód. Wierzyciel mówi, ze na ten dochód składa się częściowo dochód z zatrudnienia, a pozostała część jest dochodem z tytułu sprzedaży nieruchomości (po babci, czy coś takiego).
Co mam brać do dochodu, czy cały dochód, czy tylko to z zatrudnienia.
Jak wezmę całość to oczywiście byłoby przekroczenie dochodu?????

Pomocy, pomocy
nita

Napisano: 13 paź 2014, 9:12

Co mam brać do dochodu, czy cały dochód, czy tylko to z zatrudnienia. Pomocy
nita

Napisano: 13 paź 2014, 11:16

tez mam taki przypadek, chyba liczymy wszystko, to jest dochod, utracic nie mozemy bo nie ma w katalogu, co inni mysla ??
+ewa

Napisano: 13 paź 2014, 12:28

+ewa pisze:tez mam taki przypadek, chyba liczymy wszystko, to jest dochod, utracic nie mozemy bo nie ma w katalogu, co inni mysla ??
ja myślę ze ze sprzedaży domu to jest utracony ale nie wiem czy dobrze myślę bo sama dopiero raczku w FA

ale jeżeli ktoś może to podpowiedzcie bo tez mam taki przypadek ....
Becia2

Napisano: 13 paź 2014, 15:14

tak liczymy ten dochód do wniosku i dzielimy przez 12 mcy z uwagi iż nie jest w katalogu utraty ani uzysku i prawdopodobnie klient przekroczy dochód i będzie miał rok przerwy w pobieraniu FA, miałam już taki przypadek i dałam odmowe z tytuł przekroczenia
ania1702

Napisano: 14 paź 2014, 8:53

jest to dochód opodatkowany wykazany na zaświadczeniu musicie go normalnie policzyć i podzielić na 12 nie można zrobić utraty bo nie ma tego w kalalogu dochodów utraconych.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2014, 8:57

ja miałam w rodzinnych dochód ze sprzedaży ziemii w zaświadczeniu z us ( spadek czy darowizna ) liczyłam i podzieliłam na 12
asiak

Napisano: 14 paź 2014, 13:53

My daliśmy jej również odmowę bo był policzony dochód ze sprzedaży domu wykazany w zaświadczeniu w US , (płakała że sprzedała jeden dom, spłaciła kredyt , kupiła następny itp)
Czekam na opinię SKO bo kobietka się odwołała.
aple

Napisano: 14 paź 2014, 13:56

aple pisze:My daliśmy jej również odmowę bo był policzony dochód ze sprzedaży domu wykazany w zaświadczeniu w US , (płakała że sprzedała jeden dom, spłaciła kredyt , kupiła następny itp) Czekam na opinię SKO bo kobietka się odwołała.
miałam identyczny przypadek, moje SKO utrzymało w mocy odmowe
Ilonka

Napisano: 14 paź 2014, 14:52

ciekawa sprawa. jak Ci odp SKO to napisz tutaj nam
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x