Proszę o podpowiedź dot. takiej sytuacji:
wnioskodawczyni chce złożyć wniosek o dm. Jej mąż pracuje w Szwecji i zatrudnia go tamtejszy pracodawca. Obecnie przebywa na zwolnieniu chorobowym. Jakich dokumentów wymagalibyście w takiej sytuacji?
Dochody zza granicy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Dochody zza granicy
Pewnie będzie trudno, aby zdobyli zaswiadczenie, jakiego my wymagamy. Jednak co musi byc, to musi. Wysłałabym pismo w trybie art. 7 ust. 13. Jesli nie dostarczą, odmowa. Nie bawiłabym się w żadne przeliczanie waluty.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za podpowiedź.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost - Kontakt:
Wniosek złożony w marcu, mam tylko na oświadczeniu że zarabia 1200 euro miesięcznie.Nie mogę przeliczyć na dzień przelewu ponieważ ich nie ma, gotówkę przywozi w kieszeni...Jak praktykować w takiej sytuacji , liczyć dochód kurs wg. NBP na dzień 29.02.2024
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Jeśli dochód jest legalny, to żądaj zaświadczenia (jak pisałam wyżej). Jeśli to dochód "lewy" to w ogóle nie liczysz.kasia.f pisze: 20 mar 2024, 11:54 Wniosek złożony w marcu, mam tylko na oświadczeniu że zarabia 1200 euro miesięcznie.Nie mogę przeliczyć na dzień przelewu ponieważ ich nie ma, gotówkę przywozi w kieszeni...Jak praktykować w takiej sytuacji , liczyć dochód kurs wg. NBP na dzień 29.02.2024
-
- Referent
- Kontakt:
W takiej sytuacji na oświadczeniu pod odpowiedzialnością według mnie wystarczy zeby napisał jaki dochód w obcej walucie za te trzy miesiące oraz w przeliczeniu ile to wynosi w zł ( przeliczyłabym na dzień 29.02.2024)kasia.f pisze: 20 mar 2024, 11:54 Wniosek złożony w marcu, mam tylko na oświadczeniu że zarabia 1200 euro miesięcznie.Nie mogę przeliczyć na dzień przelewu ponieważ ich nie ma, gotówkę przywozi w kieszeni...Jak praktykować w takiej sytuacji , liczyć dochód kurs wg. NBP na dzień 29.02.2024
Oprócz Dochody zza granicy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Czynsz
umowa najmu
metraż najmowanego mieszkania
nalezności komornicze- dług
przekroczenie powierzchni
Akt notarialny na córkę, mieszka mama
Prośba o wyliczenie dodatku mieszkaniowego
OBLICZENIA
Wydatki kwartalne
nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
podpowiedzcie co wliczyć w dochód i jakie wydatki ująć ?
Dochód - czy wliczać świadczenie rodzicielskie
brak prawa do lokalu - agencja mienia
zwrot
służebność w akcie notarialnym
dochód z tytułu zasiłku macierzyńskiego