Nasz ośrodek niedawno wysyłał 2-gą część dod. osłonowego. Mamy liczne zgłoszenia z reklamacją, bo suma się nie zgadza, tzn. ludzie "piecowi" nie dostali podwyższonych kwot. To są ci, co składali podania na początku, gdy jeszcze ich zarządca nie zgłosił ich do emisyjności. Jakie są u was decyzje w takiej sytuacji?
Skoro składali wnioski przed zgłoszeniem źródła ogrzewania do CEEBu, to rozumiem, że wnioski były na dodatek w podstawowej wysokości i taki też został przyznany i wypłacony z podziałem na dwie raty?
Jak dla mnie to jedynym krokiem jaki można tu podjąć, to poinformowanie kolejnych osób zgłaszajacych jakieś uwagi, że świadczenie zostało przyznane i wypłacone zgodnie z ich wnioskiem i nie ma możliwości aby teraz wskoczyli w wyższą kwotę dodatku ponieważ a) o nią nie wnioskowali i b) w momencie składania wniosku nie spelniali przesłanek do przyznania dodatku w wyższej wysokości.
a o co klient wnioskował? Jeśli o świadczenie podstawowe to się zgadzam. Jeśli jednak złożył wniosek o podwyższone a wy samowolnie przyznaliście świadczenie podstawowe bo nie było zgłoszenia w CEEB to już nie za bardzo dobrze. Powinniście wezwać stronę do zmiany wniosku ewentualnie dać decyzję odmowną
Nie, no robię jak chcę. Jak widzę jakąś nieprawidłowość we wniosku to wzywam klienta do złożenia wyjaśnień. Nie odbieram mu od razu możliwości skorzystania z wyższego świadczenia. Skoro zaznaczył piec to cos jest na rzeczy. Jak popełnił błąd to poprawia.. Nikt do nikogo nie ma pretensji...Pozdrawiam i życzę wytrwałości bo łatwo nie jest... ;D