DW dla lokali socjalnych/komunalnych - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 sie 2022, 17:10

Help, jak zamierzacie postępować w przypadku gospodarstw domowych znajdujących się w lokalach komunalnych bądź socjalnych. W mojej gminie jest kilka takich budnków, każde ma średio 4-6 mieszkań, Piece węglowe znajdują się w każdym budynku, natomiast całość kosztów ogrzewania ponosi gmina tj. gmina kupuje węgiel, a lokatorzy nie są obciążani kosztami ogrzewania. Wójt zdecydowanie stoi na stanowisku, żeby takim osobom nie dać, tylko trochę brakuje mi na to podstawy prawnej :D jakie macie podejście do takich przypadków?
Tulli
Stażysta
Od: 19 sie 2022, 17:04
Zajmuję się: SW, SR

Napisano: 23 sie 2022, 18:32

Jak nie są obciążeni kosztami ogrzewania? Wynajmując mieszkanie socjalne lub komunalne płaci się za ogrzewanie.
kate_9
Praktykant
Od: 23 sie 2022, 18:14
Zajmuję się: PS/ŚW/FA

Napisano: 26 sie 2022, 15:26

u mnie też taka sytuacja, ale w czynszu płacą za ciepło. Ja wnioski przyjmuję i będę im płacić dodatki
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 26 sie 2022, 20:52

No właśnie ja też zamierzam przyjmować i przyznawać, ale w UG niekoniecznie się z tym zgadzają, co też poniękąd rozumiem, bo towarzystwo na gminnych mieszkaniach dość ciekawe, kasę dostaną, będą parę tygodni imprzować, a gmina i tak zostanie z kosztami ogrzewania.
Tulli
Stażysta
Od: 19 sie 2022, 17:04
Zajmuję się: SW, SR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x