dodatek 100zł zerówka i pięciolatek
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA, KDR, ŚW, ŚR
- Kontakt:
dodatek 100zł zerówka i pięciolatek
Jestem nowa na ŚR i proszę o pomoc. Być może to banalne, ale nie mam pewności. Czy mogę przyznać dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego dla dziecka, które ma lat 5 i idzie od września na roczne przygotowanie przedszkolne (zerówka)?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/FA
- Kontakt:
Re: dodatek 100zł zerówka i pięciolatek
podbijam pytanie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: bezrobotna
- Kontakt:
Dodatek należy się ,to rocznik 2012 ,a więc na okres zasiłkowy 2017/2018 ,gdzie w 2018 ten dodatek otrzyma.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
- Kontakt:
dokładnie tak
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA, KDR, ŚW, ŚR
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedzi. Tylko pytanie dotyczy starego okresu. Pani ma rodzinne, a teraz złożyła o dodatek na stary okres na rozpoczęcie bo jej 5-letnie dziecko idzie do zerówki. Czyli dziecko z rocznika 2012 we wrześniu 2017 rozpoczyna a roczne przygotowanie przedszkolne, a w przyszłym roku prawdopodobnie pójdzie do pierwszej klasy. Napisała oświadczenie, doniesie zaświadczenie... przyznać? Co jeśli w przyszłym roku okaże się, że dziecko nie nadaje się do pierwszej klasy i znowu będzie w zerówce??
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jeżeli mam zaświadczenie, że 5-letnie realizuje teraz roczne przygotowanie przedszkolne to wypłacam dodatek, dziecko to może iść za rok do pierwszej klasy i wychodzę z założenia, że jak teraz nie przyznam, to będą stratni 100 zł
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr 500
- Kontakt:
Kolejny rok wałkowanie tego samego - już nawet minister pisała do wszystkich gmin w ubiegłym roku, ze na dziecko w wieku 5 lat nie przysługuje dodatek na rozpoczęcie roku szkolnego, bo żadnym prawem takie dziecko nie realizuje obowiązkowego przygotowania przedszkolnego. Koniec kropka.
jak jakaś placówka oswiatowa wystawia zaświadczenie ze dziecko w wieku 5 lat realizuje obowiązkowe przygotowanie przedszkolne, to taka placówka poswiadcza nieprawdę. Koniec kropka.
jak jakaś placówka oswiatowa wystawia zaświadczenie ze dziecko w wieku 5 lat realizuje obowiązkowe przygotowanie przedszkolne, to taka placówka poswiadcza nieprawdę. Koniec kropka.
Oprócz dodatek 100zł zerówka i pięciolatek - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Świadczenie rodzicielskie-Angielka
uzysk z zasiłku dla bezrobotnych na nowy okres
zasiłek pielegnacyjny a orzeczenie w odwołaniu
wycofanie wniosku na nowy okres zasiłkowy
świadczenie rodzicielskie i świadczenie wychowawcze zbieg pr
Utrata dochodu- zawieszenie działalności
zdo zgon - wypłata nastąpiła
jak rozumieć informacje z empatii
ADOPCJA- a dodatek z tytułu urodzenia
na jaki adres składamy teraz koordynację
Czy mogę uchylić żeby nie było dalszych n. pobrań?
Dodatek z tyt. opieki w czasie urlopu wych. a brak 6 miesięc
wniosek na zasiłek rodzinny wraz z dodatkami
zagwozdka zdo a obrona terytorialna
Jak liczyć jednorazowy opodatkowany dochód wykazany w EPodat
wychowawczy i praca - czy to jest utrata