dodatek - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 21 maja 2013, 12:58

Witam

jestem pracownikiem socjalnym pracującym w MOPR, pracuje na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej i w związku z tym nie dostaje dodatku za prace w terenie ponieważ nie przeprowadzam wywiadów ale chodzę w teren i zbieram informację o rodzinie zastępczej i na tej podstawie pisze opinie do sadu, zbieram informacje o biologicznych w sprawie odpłatności.

moje pytanie brzmi czy pracownicy socjalni pracujący na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej dostają dodatek, przysługuje wam dodatkowy urlop?

jakie są wasze zdania na ten temat?
~hdd

Napisano: 21 maja 2013, 13:52

my mamy dodatki,robimy pracę socjalną...wchodzimy w środowiska, sporzadzamy opinie na potrzeby sądu, chodizmy do sadu i Dyrektor przyznał nam dodatki i dodatkowe wole.Wiec....to chyba zależy od Dyrekcji.Poza tym musimy spisywac sobie w zeszyciku wszyskie nasze wyjścia w teren(w razie kontroli:-))
~Daria

Napisano: 21 maja 2013, 15:49

ale pracujesz tylko na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej czy tez robisz wywiady z ustawy o pomocy społecznej? napisz coś więcej bo nam zabrali dodatki jak weszła ustawa o wspieraniu.
~hdd

Napisano: 21 maja 2013, 15:51

https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna ... ia-250-zl/

na podstawie tego nam się nie należy
~hdd

Napisano: 21 maja 2013, 16:22

wiem ze inne PCPR nie otrzymuja dodatków bo pracuja tylko na ustawie o pieczy zastepczej.kolega robi ponadto wywiady u usamodzielnionych i ma dodatek,ja nie robie (zajmuje sie odplatnoscią i całą resztą tzn.wizyty srodowiskowe, opinie,oceny) i dostaje tez dodatek -wiec....juz sama nie wiem jak to powino być.
~Daria

Napisano: 22 maja 2013, 12:29

ustawa o pieczy nie mówi nic o dodatkach, ale myśle, że wewnętrzne przepisy instytucji mogą takie dodatki ustalic
~Dora

Napisano: 22 maja 2013, 15:44

ale praca socjalna w środowisku to nie tylko wywiady, więc jeśli robisz coś w terenie w odpoiwedniej proporcji czasu to powinnaś mieć dodatek
~aga

Napisano: 22 maja 2013, 23:39

Tylk, że w ustawie o wspieraniu rodziny i ..... nie ma mowy o pracy socjalnej. Poza jednym wyjątkiem: przeprowadzaniem przez pracownika socjalnego wywiadu środowiskowego i analizy sytuacji rodziny pod kątem potrzeby przydzielenia asystenta rodziny. Ta ustawa wyjęła szereg czynności, które kiedyś mieściły się w definicji pracy socjalnej z ustawy o pomocy społecznej. To teraz całkiem inny system. Nie pracujemy już w pomocy społecznej, tylko we wspieraniu rodziny (prowadzimy pracę z rodziną, a nie pracę socjalną) i w sytemie pieczy zastępczej.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2013, 11:43

ale jeśli jesteś nadal pracownikiem socjalnym to przecież jesteś w terenie
~PCPR

Napisano: 23 maja 2013, 15:53

Jestem pracownikiem PCPR i pracuje na naszej ustawie i ustawie o pomocy społecznej przez to ze mam wychowanków MOW, MOS, ZP również mam m. ch.
Moze i wywaidów dużo nie robie, ale bardzo dużo świadcze pracy w terenie i tez nie mam dodatku
~Zmieszany

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x