dodatek - Stare tematy

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 23 maja 2013, 16:03

to ja w sumie tak jak Zmieszany pracuję i też dodatku nie mam. ale głównei pracuje na ustawie o pieczy
~Dora

Napisano: 23 maja 2013, 16:41

Powinniśmy zacząć strajkowac jak pielegniarki, nauczyciele, gornicy itp.
Nam nic sie nie należy, zero poszanowania dla naszej pracy itd.
Nasza praca tez jest ciezka i wazna......
Może napiszy wspolnie do MPiPS o interpretacje dodatków
~Zmieszany

Napisano: 23 maja 2013, 17:07

popieram protest
~aga

Napisano: 23 maja 2013, 21:00

Nie przesadzajmy, na nasze miejsce jest wiele innych osób, ktore nie będą się zajmowac protestami bo dla nich najważniejsza bedzie praca. Szanujmy to co mamy.
~aga

Napisano: 24 maja 2013, 10:07

idąc tym tropem to niedługo będziemy płacili za to, ze mamy pracę
~PCPR

Napisano: 24 maja 2013, 12:13

Na inne branże tez jest wielu chetnych i nikomu nie przeszkadza głośno mówić o swoich potrzebach i dodatkowych przywilejach. Wiecznie tylko my na szarym końcu.... Dlaczego my nie możemy zawalczyć o swoje?
W czym my jako pracownicy pomocy społecznej jestesmy gorsi? Tym, że pracujemy najczęściej z tymi najbiednieszymi, z tymi z marginesu itd.?
Nie wiem jak u was ale u mnie często po godzinach pracy, czy w weekendy pracownicy angażują sie w swoją prace.
TO nie chodzi o to zeby zarabiac po 5 tys., al wspólmniernie do obowiązków i pracy jaka wykonujemy. I to żebyśmy przez binne instytucje byli traktowani na równo a nie jako ci z pomocy społecznej
~zaniepokojony

Napisano: 24 maja 2013, 12:36

Nauczyliśmy sie tylko narzeka, jak nam źle, jak nam mało płacą, cieszmy się z tego co mamy ;o) - w erze kryzysu.
~pcpr 2

Napisano: 24 maja 2013, 17:25

jeśli ktoś jest wykształcony, dobrze wykonuje swoją pracę to chyba należą mu sie godne zarobki!!??
~Dora

Napisano: 27 maja 2013, 12:43

Dobrze wykształcony? co to znaczy? Dzisiaj co trzecia osoba ma dobre wykrztalcenie, wyksztalcenie wyzsze i wiele z tych osob pracy nie ma. Zgadzam się z zdaniem pcpr 2 ze tylko wciąż narzekamy jak bardzo jest nam źle i jak mało zarabiamy. Ludzie doceniajmy to co mamy i ile zarabimy!
~Jank

Napisano: 27 maja 2013, 15:04

Rzeczywiście, przy takim podejściu, co niektórych, braku zgodności i mobilizacji w walce o poszanowenie naszego zawodu, zawsze bedziemy z tyłu
~Dana

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x