dodatek
dodatek
Witam
jestem pracownikiem socjalnym pracującym w MOPR, pracuje na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej i w związku z tym nie dostaje dodatku za prace w terenie ponieważ nie przeprowadzam wywiadów ale chodzę w teren i zbieram informację o rodzinie zastępczej i na tej podstawie pisze opinie do sadu, zbieram informacje o biologicznych w sprawie odpłatności.
moje pytanie brzmi czy pracownicy socjalni pracujący na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej dostają dodatek, przysługuje wam dodatkowy urlop?
jakie są wasze zdania na ten temat?
jestem pracownikiem socjalnym pracującym w MOPR, pracuje na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej i w związku z tym nie dostaje dodatku za prace w terenie ponieważ nie przeprowadzam wywiadów ale chodzę w teren i zbieram informację o rodzinie zastępczej i na tej podstawie pisze opinie do sadu, zbieram informacje o biologicznych w sprawie odpłatności.
moje pytanie brzmi czy pracownicy socjalni pracujący na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej dostają dodatek, przysługuje wam dodatkowy urlop?
jakie są wasze zdania na ten temat?
Re: dodatek
my mamy dodatki,robimy pracę socjalną...wchodzimy w środowiska, sporzadzamy opinie na potrzeby sądu, chodizmy do sadu i Dyrektor przyznał nam dodatki i dodatkowe wole.Wiec....to chyba zależy od Dyrekcji.Poza tym musimy spisywac sobie w zeszyciku wszyskie nasze wyjścia w teren(w razie kontroli:-))
ale pracujesz tylko na ustawie o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej czy tez robisz wywiady z ustawy o pomocy społecznej? napisz coś więcej bo nam zabrali dodatki jak weszła ustawa o wspieraniu.
wiem ze inne PCPR nie otrzymuja dodatków bo pracuja tylko na ustawie o pieczy zastepczej.kolega robi ponadto wywiady u usamodzielnionych i ma dodatek,ja nie robie (zajmuje sie odplatnoscią i całą resztą tzn.wizyty srodowiskowe, opinie,oceny) i dostaje tez dodatek -wiec....juz sama nie wiem jak to powino być.
ustawa o pieczy nie mówi nic o dodatkach, ale myśle, że wewnętrzne przepisy instytucji mogą takie dodatki ustalic
ale praca socjalna w środowisku to nie tylko wywiady, więc jeśli robisz coś w terenie w odpoiwedniej proporcji czasu to powinnaś mieć dodatek
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tylk, że w ustawie o wspieraniu rodziny i ..... nie ma mowy o pracy socjalnej. Poza jednym wyjątkiem: przeprowadzaniem przez pracownika socjalnego wywiadu środowiskowego i analizy sytuacji rodziny pod kątem potrzeby przydzielenia asystenta rodziny. Ta ustawa wyjęła szereg czynności, które kiedyś mieściły się w definicji pracy socjalnej z ustawy o pomocy społecznej. To teraz całkiem inny system. Nie pracujemy już w pomocy społecznej, tylko we wspieraniu rodziny (prowadzimy pracę z rodziną, a nie pracę socjalną) i w sytemie pieczy zastępczej.
Kasia
ale jeśli jesteś nadal pracownikiem socjalnym to przecież jesteś w terenie
Jestem pracownikiem PCPR i pracuje na naszej ustawie i ustawie o pomocy społecznej przez to ze mam wychowanków MOW, MOS, ZP również mam m. ch.
Moze i wywaidów dużo nie robie, ale bardzo dużo świadcze pracy w terenie i tez nie mam dodatku
Moze i wywaidów dużo nie robie, ale bardzo dużo świadcze pracy w terenie i tez nie mam dodatku
Oprócz dodatek - Stare tematy przeczytaj również:
AS proteza
AS - ewaluacja
Likwidacja barier.Dofinansowanie do zakupu wózka o napędzie elektrycznym
decyzja dla rodziny na starych zasadach!!!
Decyzja rodzina zastępcza.
Ortopedyczne - nieaktualne orzeczenie
bariery architekt.
Pomyślcie o wakacjach :-)
organizacja pomocy społecznej
Wyjazd dziecka
aktywny samorząd
portal o ustawie o wspieraniu rodziny
efs
odpłatność biologicznych
bariery architekt.
odpłatność biologicznego a pobierane przez nieg zasiłki z pomocy społ.