Wielka bzdura. Pracownicy socjalni w ŚDS sa po to by także przeprowadzać wywiady środowiskowe, niezależnie od tego kto wydaje dycyzje kierujące.
Kochani my jako pracownicy socjalni dostajemy dodatek 250zł za pracę socjalną jeżeli mamy cały etat to wykonujemy 100% nigdzie nie ma wspomniane o 50 % w terenie!!!!!!!!!!!!!
Jak jakieś nieuki podważają i interpretują to na własne kopyto, to proponuję z powrotem pójść do szkółki i zacząć od początku alfabecik itd może to nauczy ich czytać ze zrozumieniem
no to teraz mi powiedzcie taką rzecz. bo nie wiem o co chodzi?właśnie sie dowiedziałam ze wstrzymany został mi dodatek 250 zł a jestem na pełnym etacie pracownikiem socjalnym-gdyż jak poinformował mnie kierownik w urzędzie wojewódzkim zastanawiają sie czy nie wstrzymać dla wszystkich pracowników socjalnych pracującym w śds dodatku bo tą prace powinni robić (chodzi o wywiady) pracownicy socjalni z ops.
Ja też pracuję w ŚDS jako pracownik socjalny, u nas dyrektor tez miał watpliwości i napisał pismo do ministerstwa, w odpowiedzi wcale nie było że dodatek nie przysługuje, wszystko zalezy od kierownika, a dla zapewnienia wysokiej jakości swiadczonych usług pracownicy ŚDS jak najbardziej mogą przeprowadzać wywiady środowiskowe dla wlasnych potrzeb.
Jest wiele ŚDS-ów gdzie pracownicy pobierają dodatek socjalny, walcz o dodatek, bo Ci się należy.
Zwracam sie z ogromną prośba do wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc.Trzy lata temu pochowałam 33letnią córkę i wychowuję po niej dziecko.Obecnie muszę wyprowadzić się z mieszkania w którym mieszkałam 30 lat gdyż po śmierci córki moje nieudane przez lat małżeństwo runęło.Mając 60 lat zaczynam życie od nowa z niewielką różnicą nie jestem już zdolna do pracy i mam głodową emeryturę.Serdecznie proszę o pomoc.
słyszałam że od nowego Roku dodatek za pracę środowisku ma zniknąć, tj. mają nam zabrać. Jak wiecie \'\'biednemu zawsze wiatr w oczy\" po cóż mamy słabszym pomagać? Silniejsi dla siebie mieć muszą, aby potem znów czym mieć się podzielić ; ...