kwalifikacje instruktora terapii zajeciowej - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 cze 2009, 19:11

Witam! Jakie kwalifikacje powinien spełniać instruktor terapii zajęciowej w Środowiskowym Domu samopomocy?

Czy wystarczy posiadać wykształcenie średnie i ukończony kurs terapeutów zajęciowych,
Czy jednak to nie wystarczy i osoba na stanowisku terapeuty zajęciowego musi posiadać policealną szkołę terapeutów zajęciowych?
Bardzo proszę o odpowiedź.
~Tomek

Napisano: 09 lip 2009, 1:57

U nas osoba zatrudniona na stanowisku terapeuty zajeciowego miała wykształcenie średnie i ukonczone kursy. jednak to nie wystarczyło, przy kontroli zostało to zakwestionowene, że musi uzupełnić swoje kwalifikacje.
~:-)

Napisano: 11 lip 2009, 23:52

policealne studium dla terapeutów zajęciowych
u mnie 2 letnie jest dzienne ale jak pracujesz jako terapeuta to z dyrekcją szkoły się dogadasz
~kaśka

Napisano: 04 wrz 2009, 21:00

Jestem po pedagogice, czy mogłabym być przyjęta na terapeutę, a w między czasie uzupełniać wykształcenie?
~Agnieszka

Napisano: 14 wrz 2009, 11:00

Bardzo proszę odpowiedzić na powyzsze pytanie, pozdrawiam:)
~Agnieszka

Napisano: 15 wrz 2009, 15:03

Agnieszka to wszysko zależy od kierownika:) Zależy jaka pedagogika. Jak ogólna - ja bym przyjęła i wysłałabym na kurs oligo:)
~Izabela

Napisano: 31 gru 2022, 12:08

Od jakiegoś czasu pracuję na stanowisku terapeuty zajęciowego w prywatnym ośrodku zdrowia. Miałam wątpliwości jaką ścieżkę edukacji wybrać. Zdecydowałam się na Kurs Terapeuty Zajęciowego, który był dostępny w ofercie Krajowego Instytutu Medycznego. Kurs był przygotowany w profesjonalny sposób i z pewnością solidnie przygotował mnie do pracy w charakterze terapeuty zajęciowego. Dokumentacja po ukończeniu kursu jest wydawana na podstawie MEN, więc miałam pewność, że kurs jest w pełni legalny. :)
marcela_x
Praktykant
Od: 31 gru 2022, 12:06
Zajmuję się: terapeuta zajęciowy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x