Dodatek dla asystenta
Dodatek dla asystenta
jaka jest podstawa prawna do przyznania dodatku?? czy asystent rodziny - który też przecież pracuje w terenie ma prawo do tego dodatku?
Re: Dodatek dla asystenta
Asystent rodziny nie ma uprawnień do dodatku terenowego.
Pracownicy socjalni pracujący w terenie mają prawo do dodatku na podstawie ustawy o pomocy społecznej
Pracownicy socjalni pracujący w terenie mają prawo do dodatku na podstawie ustawy o pomocy społecznej
- iwa27
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No i to należało by zmienić.
Nawołuje tutaj do oddolnej inicjatywy ustawodawczej - aby w art. 121 ust. 3 i 3a ustawy o pomocy społecznej wykreślić słowa "oraz przeprowadzanie rodzinnych wywiadów środowiskowych" zaś dodanie do art 16 i art. 77 ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej dwóch ustępów o proponowanej treści jak w art. 121 ust. 3 i 3a.
Niestety nie wiem jak się za to zabrać, jak zdobyć wymagalną ilość podpisów pod taką inicjatywą. Proszę o pomoc i propozycje.
Nie jestem ani asystentem, ani koordynatorem. Kiedyś - 16 lat byłam pracownikiem socjalnym. Teraz jestem kierownikiem, ale szlag mnie trafia na wszelką niesprawiedliwość, a tutaj niesprawiedliwość widać gołym okiem
Nawołuje tutaj do oddolnej inicjatywy ustawodawczej - aby w art. 121 ust. 3 i 3a ustawy o pomocy społecznej wykreślić słowa "oraz przeprowadzanie rodzinnych wywiadów środowiskowych" zaś dodanie do art 16 i art. 77 ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej dwóch ustępów o proponowanej treści jak w art. 121 ust. 3 i 3a.
Niestety nie wiem jak się za to zabrać, jak zdobyć wymagalną ilość podpisów pod taką inicjatywą. Proszę o pomoc i propozycje.
Nie jestem ani asystentem, ani koordynatorem. Kiedyś - 16 lat byłam pracownikiem socjalnym. Teraz jestem kierownikiem, ale szlag mnie trafia na wszelką niesprawiedliwość, a tutaj niesprawiedliwość widać gołym okiem

zmień pracę. ja pracuję i mam jeszcze gorzej, bez dodatku, bez dodatkowego urlopu. Pracuję w świadczeniach i Fa. leża panie socjalne, nudza się i jeszcze dodatek za co? do pierwszej kontroli. Będą oddawać, albo kierownik poleci.
Myślę sobie że trzeba sprawę nagłośnić, bo to jest naprawdę nie sprawiedliwe dla nas asystentów!!! Do kogo pisać petycje???
- iwa27
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Pisać i to koniecznie pisać. Do Ministerstwa pisać. Słyszałam, że coś się tam dzieje w sprawie asystentów, ale jakoś ciągle nie mam czasu sprawdzić
-
- Praktykant
- Zajmuję się: asystent rodziny
- Kontakt:
tyle czasu minęło i nic nie drgnęło w tej sprawie a asystenci mają ciężką pracę i pracują za bezcen bo najniższa przy jezdzie w teren przez większość czasu pracy własnym autem to śmiech...
Oprócz Dodatek dla asystenta - Dodatek 250zł przeczytaj również:
dodatek 250
MOPS Kraków - praca
alicja2386
dodatek 250zł. DPS
Dodatek 250 jako dotacja
dodatek 250 dla kierownika
czy się należy ....
praca z pup
urlop szkoleniowy
urlop- potrąca się dodatek?
specjalista pracy socjlanej