dodatek dla pracownika socjalnego na urlopie
dodatek dla pracownika socjalnego na urlopie
jestem na urlopie macierzyńskim, wczesniej byłam trzy miesiące na zawolnieniu lekarskim i otrzymywałam dodatek dla pracownika socjalnego 250 zł od pracodawcy. obecnie zostało mi macierzyńskiego dwa tyg i wzięłam zaległy urlop i zostałam poinformowana że wstrzymano mi od 1 stycznia 2009 roku dodatek dla pracownika socjlanego. Czy pracodawca tak mógł zrobić?
Re: dodatek dla pracownika socjalnego na urlopie
nie powinnaś wogóle dostawać, bo w czasie macierzyńskiego i chorobowego nie świadczyłaś pracy socjalnej
Re: dodatek dla pracownika socjalnego na urlopie
na stronie MPIPS jest szerokie wyjasnienia. Też była na macierzyńskie (płacony przez Zus)później na zaległym urlopie i nie wypłacono mi dodatku, lecz w świetle powyższego wyjasnienia należy się bez dwóch zdań.
Ponadto jeśli ZUs płacił Tobie chorobow i macierzyński to ten dodatek wlicza się do podstawy wymiary składki zasiłków.Napisz pismo do Zus o ponowne naliczenie zasiłków, a księgowa musi uzupełnić dokumentację w Zs o druk Z-3.
Ponadto jeśli ZUs płacił Tobie chorobow i macierzyński to ten dodatek wlicza się do podstawy wymiary składki zasiłków.Napisz pismo do Zus o ponowne naliczenie zasiłków, a księgowa musi uzupełnić dokumentację w Zs o druk Z-3.
Oprócz dodatek dla pracownika socjalnego na urlopie - Dodatek 250zł przeczytaj również:
Jakie dokumenty
dodatek 250 zł
nie dostałam dodatku
dodatki 250
Komu przysługuje dodatek
mieszkanie socjalne
dodatek 250 zł. w Środowiskowym Domu Samopocy
urlop
Pomoc
Dodatek a ilość wywiadów
ekwiwalent za pranie czy mi się należy??
Alimety
dodatek 250 a trzynastka
dodatek 250 zł w ośrodku wsparcia dziennego
dzierżawa z gospodarstwa
50% pracy w terenie