dodatek elektryczny

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
olka_k
Praktykant
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Re: dodatek elektryczny

Post autor: olka_k »

Witam. Czy mogłabym poprosić o materiały ze szkolenia? Z góry dziękuję [email protected]
ostr.ka
Stażysta
Zajmuję się: Przyznawanie dodatków mieszkaniowych
Kontakt:

Post autor: ostr.ka »

kochamswiadczenia pisze: 05 sty 2023, 12:57
Ja się zaczęłam zastanawiać nad inną sprawą :? na rozliczeniu z np. energii, czy fakturach będzie podane zużycie z licznika. Prawie nikt nie ma licznika osobnego na źródło ogrzewania.... więc w rozliczenie wchodzi prąd ogólnie, naciągnięty na wszystko w domu.
No właśnie mam taki przypadek, że wnioskodawca dołączył fakturę za zużycie energii - przekracza 5MWh, ale poza tym też zaświadczenie od zarządcy, że na ten konkretny lokal zużycie na ogrzewanie wyniosło poniżej 5MWh. Oczywiście rozpatrzę na podstawie zaświadczenia od zarządcy, ale co z całą resztą wniosków? :roll:
Jola2016
Referent
Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
Kontakt:

Post autor: Jola2016 »

W ustawie jest ogólny warunek zużycia energii elektrycznej w gospodarstwie domowym powyżej 5MWh, a nie zużycie energii na cele ogrzewania powyżej 5 MWh
raksa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: raksa »

Witam. Czy mogłabym poprosić o materiały ze szkolenia? Z góry dziękuję [email protected]
ostr.ka
Stażysta
Zajmuję się: Przyznawanie dodatków mieszkaniowych
Kontakt:

Post autor: ostr.ka »

Jola2016 pisze: 13 sty 2023, 10:46 W ustawie jest ogólny warunek zużycia energii elektrycznej w gospodarstwie domowym powyżej 5MWh, a nie zużycie energii na cele ogrzewania powyżej 5 MWh
To już rozwiała Pani moje wątpliwości mając na uwadze rozpatrywanie wniosków pod tym względem, ale jak podejść do wniosku gdzie mam zaświadczenie od zarządcy budynku, że na mieszkanie przypadło zużycie poniżej 5 MWh w okresie od początku listopada 2021 do 31 grudnia 2021, gdyż dopiero od tego momentu mają ogrzewanie elektryczne, a jednak ogólna faktura za cały 2021 r. przedstawia zużycie powyżej 5 MWh?
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: roriyok »

Należy przeprowadzić eksperyment myślowy - jak uzasadnić decyzję odmowną - na jaki artykuł ustawy się powołać. Dojdzie się wtedy do wniosku że to ile "prądu poszło na ogrzewanie" nie ma znaczenia.
[email protected]
Praktykant
Zajmuję się: pracownik
Kontakt:

Post autor: [email protected] »

kochamswiadczenia pisze: 05 sty 2023, 13:00
elizaalub pisze: 07 gru 2022, 16:01 ale czy ktoś posiada już jakieś pomoce notatki ze szkoleń ? :) Dodatek elektryczny :)
ma prezentacje ze szkolenia jak chcesz to podeslij maila, wyśle
czy mogę prosić o podesłanie [email protected]
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Beatris »

jeżeli jest taka możliwość, to mogę i ja prosić materiały ze szkolenia: [email protected]
Awatar użytkownika
my_low
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, SW, DS
Kontakt:

Post autor: my_low »

a czy ja też mogłabym prosić o te materiały ze szkolenia? :) [email protected]
BWEM
Praktykant
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: BWEM »

jeżeli jest taka możliwość, to mogę i ja prosić materiały ze szkolenia : [email protected]
ODPOWIEDZ