dodatek elektryczny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
Re: dodatek elektryczny
Witam. Czy mogłabym poprosić o materiały ze szkolenia? Z góry dziękuję [email protected]
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Przyznawanie dodatków mieszkaniowych
- Kontakt:
No właśnie mam taki przypadek, że wnioskodawca dołączył fakturę za zużycie energii - przekracza 5MWh, ale poza tym też zaświadczenie od zarządcy, że na ten konkretny lokal zużycie na ogrzewanie wyniosło poniżej 5MWh. Oczywiście rozpatrzę na podstawie zaświadczenia od zarządcy, ale co z całą resztą wniosków?kochamswiadczenia pisze: 05 sty 2023, 12:57
Ja się zaczęłam zastanawiać nad inną sprawąna rozliczeniu z np. energii, czy fakturach będzie podane zużycie z licznika. Prawie nikt nie ma licznika osobnego na źródło ogrzewania.... więc w rozliczenie wchodzi prąd ogólnie, naciągnięty na wszystko w domu.

-
- Referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
W ustawie jest ogólny warunek zużycia energii elektrycznej w gospodarstwie domowym powyżej 5MWh, a nie zużycie energii na cele ogrzewania powyżej 5 MWh
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Witam. Czy mogłabym poprosić o materiały ze szkolenia? Z góry dziękuję [email protected]
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Przyznawanie dodatków mieszkaniowych
- Kontakt:
To już rozwiała Pani moje wątpliwości mając na uwadze rozpatrywanie wniosków pod tym względem, ale jak podejść do wniosku gdzie mam zaświadczenie od zarządcy budynku, że na mieszkanie przypadło zużycie poniżej 5 MWh w okresie od początku listopada 2021 do 31 grudnia 2021, gdyż dopiero od tego momentu mają ogrzewanie elektryczne, a jednak ogólna faktura za cały 2021 r. przedstawia zużycie powyżej 5 MWh?Jola2016 pisze: 13 sty 2023, 10:46 W ustawie jest ogólny warunek zużycia energii elektrycznej w gospodarstwie domowym powyżej 5MWh, a nie zużycie energii na cele ogrzewania powyżej 5 MWh
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Należy przeprowadzić eksperyment myślowy - jak uzasadnić decyzję odmowną - na jaki artykuł ustawy się powołać. Dojdzie się wtedy do wniosku że to ile "prądu poszło na ogrzewanie" nie ma znaczenia.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik
- Kontakt:
czy mogę prosić o podesłanie [email protected]kochamswiadczenia pisze: 05 sty 2023, 13:00ma prezentacje ze szkolenia jak chcesz to podeslij maila, wyśleelizaalub pisze: 07 gru 2022, 16:01 ale czy ktoś posiada już jakieś pomoce notatki ze szkoleń ?Dodatek elektryczny
![]()
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jeżeli jest taka możliwość, to mogę i ja prosić materiały ze szkolenia: [email protected]
- my_low
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, SW, DS
- Kontakt:
a czy ja też mogłabym prosić o te materiały ze szkolenia?
[email protected]

-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
jeżeli jest taka możliwość, to mogę i ja prosić materiały ze szkolenia : [email protected]
Oprócz dodatek elektryczny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Dodatek elektryczny
Żądanie potwierdzenia ze starostwa
BUDYNEK REKREACJI INDYWIDUALNEJ - ODMOWA
gospodarstwa jednoosobowe jak traktujecie
dodatek osłonowy - nie odebrana druga transza
zgłoszenie do CEEB przez OPS
UW sprawozdania
2 wnioski na 1 adres
jest piec brak węgla
2 gospodarstwa - 2 różne źródła ogrzewania
notatka z wywiadu dodatek węglowy
Dodatek węglowy - lokale/gospodarstwa