Jak sprawdzić czy osoba nie korzysta z fotowoltaiki, w CEEB tego nie ma?
We wniosku oświadcza, ze nie korzysta czy to wystarczy czy coś jeszcze żądacie?
wiem, wiem zaraz podniosą się głosy że nie mogę żądać faktury skoro nie wnioskują o 1500zł ale ja proszę o dostarczenie ostatniej faktury i widać na niej czy ktoś ma fotowoltaikę
Wystarczy zażądać od wnioskodawca dowodu że jest on odbiorcą energii elektrycznej (bo jest taki warunek) - najprościej to udowodnić fakturą. No i tam już będzie (lub nie) informacja o fotowoltaice.
Wystarczy zażądać od wnioskodawca dowodu że jest on odbiorcą energii elektrycznej (bo jest taki warunek) - najprościej to udowodnić fakturą. No i tam już będzie (lub nie) informacja o fotowoltaice.
Podpowiedzcie, gdzie na tej fakturze to widać bo nie mogę znaleźć
Niby na fakturze powinno być wpisane prosument, ale ja mam jedna fakturę gdzie nie ma nic takiego a jest - energia czynna oddanie-
jest jeszcze cos takiego jak magazyn energii
Wskazówką może być też "rozbicie" licznika na dwa - pobór i oddanie, podobnie sformułowanie "energia elektryczna wprowadzona do sieci", lub np. "współczynnik korekty" albo "współczynnik ilościowy" gdzieś w tabelce z rozliczeniem.
Czy to jest tak oczywiste , bo ja już nie wiem :/ Pan złożył wniosek i ma fotowoltaikę ale moc wynosi 4,32 kW a w ustawie mowa jest o tym ze dodatek przysługuje jeżeli mikroinstalacja jest o mocy nie większej niż 50kW Czyli to jasne ze dodatek przysługuje , prawda ?