Dodatek energetyczny na 7 miesięcy? - Dodatek energetyczny

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 03 cze 2015, 9:40

Ja przyznaję na 7 miesięcy i niech mi ktoś udowodni, że tak nie można ;)
Nowy19

Napisano: 11 cze 2015, 13:02

Przyznaję również na 7 miesięcy : wnioskodawca ma dodatek mieszkaniowy do 31 maja, składa w maju wniosek na dodatek mieszkaniowy od czerwca do listopada oraz wniosek na dodatek energetyczny. Wniosek na DE w maju złożony- za maj DE trzeba przyznać, więc decyzja jedna od 1 maja do 30 listopada. Po co 2 wnioski i 2 decyzje ?
gajka

Napisano: 11 cze 2015, 13:10

ale kiedy składa wniosek na DE w maju to DM ma przyznany tylko do maja i tylko taka decyzja może sie okazać.
Tą przyznająca od czerwca będzie miał później...
kajka...

Napisano: 11 cze 2015, 13:34

Najpierw przyznaję decyzją DM od czerwca do listopada, potem wprowadzam wniosek złożony w maju na DE i bez problemu przyznaję DE od maja do listopada.
gajka

Napisano: 11 cze 2015, 14:15

Rozumiem ale jednak w chwili złożenia wniosku osoba nie spełnia warunku do przyznania DE bo nie ma jeszcze tej decyzji przyznającej DM od czerwca... Czy w chwili składania wniosku jest odbiorcą wrażliwym energii elektrycznej? Chyba nie bardzo...
Za maj tak ale czerwiec....:/

Ja podobnie jak nieliczni tutaj robie 2 decyzjami
kajka...

Napisano: 12 cze 2015, 14:20

Tak, ale składa 2 wnioski w maju na DM I DE, od Ciebie zależy, w jakiej kolejności rozpatrzysz wnioski, jeśli najpierw wydasz decyzję na DM od czerwca do listopada, więc co stoi na przeszkodzie, żeby potem wydać decyzję na DE od maja do listopada?
gajka

Napisano: 12 cze 2015, 14:58

Robię jak gajka i jest ok
Mel

Napisano: 12 cze 2015, 15:06

ale przeciez ja nie zmuszam nikogo żeby robił tak jak ja :D
kajka...

Napisano: 19 cze 2015, 9:47

Ja też miałam taką sytuację i przyznałam DE jedna decyzją, zgodnie ze stanem faktycznym , czyli tym na ile w danym momencie miała przyznany dodatek mieszkaniowy.
Jeśli w maju złożyła wniosek o DE i obowiązywała jeszcze stara dec. na DE - do maja, a jednocześnie już była nowa dec. przyznająca DM - od czerwca na następne 6 msc.to wydałabym dec. na 7 msc. po co dwa wnioski? Na jednym składanym wniosku podaję dwa nr de. przyznające DM i wszystko.
piasecznoannak
Praktykant
Od: 17 cze 2015, 12:51
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x