W zw ze zmianą wys. DE blagam pliss podajcie mi wzóre decyzji DE po zmianie wys. dod enrg Bardzo dziękuje Ja tu jestem na "chwile " za koleżanke ktora urodziła 1 MAJA !!!!!!!!! córke Dzieki za zrozumienie mnie Ja nawet nie wiedzialem że istnieje dod energetyczny
Czy w podstawie DE zamieszczacie Obwieszczenie Min Gosp z dnia 17 .04.2015 /MP z 2015r poz. 377/ ??????????????????? Bo kolezanka w poprzedniej podstawie nic nie ma o Obwieszczeniu Prosze pomozcie mi
Ale tu ciężko ! nikt nie chce pomoc ! wchodze często w forum z FAl bo zajmuje sie funduszem alimentacyjnym I tam zawsze rozmawiamy doradzamy Zawsze liczymy na siebie .....Kur cze szkoda bo nie mam pomysłu jak napisać tą decyzje jeszcze poczekam ...
Na podstawie art. 104 i art. 163 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks Postępowania Administracyjnego (tekst jednolity: Dz. U. z 2013 r. poz. 267 z późn. zm.), art. 3 pkt. 13c, art. 5c, 5d, 5e ustawy z dnia 10 kwietnia 1997 r. - Prawo energetyczne (Dz. U. z 2012 r. poz. 1059 z pózn. zm.), Obwieszczenie Ministra Gospodarki z dnia 17 kwietnia 2015 r., (Dz. U. z 2015 r. poz. 377) w wyniku wszczęcia postępowania Nr OPS.DM.503.69.2015 z dnia 2015-04-14
POSTANAWIAM
zmienić decyzję Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w ............. OPS.DM.504.164.2014 z dnia 2014-11-25 w części dotyczącej wysokości dodatku energetycznego
I USTALAM
1. 15,40 zł w okresie od 2015-05-01 do 2015-05-31 .
UZASADNIENIE
Zgodnie z obwieszczeniem Ministra Gospodarki z dnia 17 kwietnia 2015 r. w sprawie wysokości dodatku energetycznego obowiązującej od dnia 01 maja 2015 r. do dnia 30 kwietnia 2016 r., wysokość dodatku energetycznego dla gospodarstwa domowego:
1) prowadzonego przez osobę samotną wynosi - 11,09 zł/miesiąc;
2) składającego się z 2 do 4 osób wynosi - 15,40 zł/miesiąc;
3) składającego się z co najmniej 5 osób wynosi - 18,48 zł/miesiąc.
Z tych względów orzeczono jak w sentencji.
POUCZENIE
Od niniejszej decyzji służy odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w.............., za pośrednictwem Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w ................... w terminie 14 dni od daty doręczenia niniejszej decyzji.
Otrzymują
adresat
a/a
Nie podlega opłacie skarbowej na podstawie ustawy
z dn. 16.11.2006 r. o opłacie skarbowej w załączniku
do ustawy w części I w ust. 53 w kol.4, pkt. 2a
Zytka Tyta Zytula !!! dzieki Kochana jesteś......ale jak Gośc się wtrącił to zwatpiłem Czy zmienić decyzję ? Tzn Ja nie zmieniam bo decyzje koleżanka -patrzę- ma do końca kwietnia Wszystkie !!! Czyli robię nowe decyzje ...Dobrze ?????
Może jeszcze KTOS glos zabierze ? Robię decyzje NOWE Prawda ? Bo skoro ania/kolezanka ktora zastępuje/ zrobiłe Dodenerg do konca kwietnia To robie wszystkim ktorzy złożyli wnioski do czasu przyznania D mieszkaniowego ?? kur cze odezwijcie się !!! ale tu cięzko idzie ....
dziekuje uprzejmie Miłego dnia i wszystkich nastepnych milych Widzicier jak niewiele trzeba zeby uszczesliwic czlowieka Obwieszczenie wkladasz do podstawy ?????????????????????????????????????????????????????????????