Dodatek gazowy. - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 12 lis 2014, 12:54

Witam,
czy ktokolwiek spotkał się z terminem dodatek gazowy, czy wiecie kiedy wchodzi taki dodatek?
administracja

Napisano: 24 lis 2014, 17:23

dodatek gazowy od 1 stycznia 2015 r. tak mi powiedział pan z uw
sja

Napisano: 25 lis 2014, 8:44

Ale co i jak? Wiesz cos wiecej?
Ani

Napisano: 26 lis 2014, 1:02

a nam na szkoleniu Pan Bajor powiedział że nie będzie żadnego nowego dodatku gazowego, gdyż uznali że pomoc dla odbiorcy wrażliwego paliwa gazowego realizowana jest przez dodatki mieszkaniowe
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2014, 10:34

:) Witam serdecznie. Nie wiem co to jest????????? ;)

Wszystkim- wszystkiego najlepszego.......
adelajda81
Praktykant
Od: 24 lis 2014, 14:06
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2014, 10:46

Nie bardzo rozumiem toku rozumowania Pana Bajora, przecież ryczałt do dodatku mieszkaniowego jest za brak gazu więc w jaki sposób mają dopłatę do gazu przy dodatku mieszkaniowym Ci co posiadają opłaty za gaz
ewak

Napisano: 26 lis 2014, 20:45

to nie tok rozumowania Pana Bajora, on przytoczył tylko opinię ministerstwa... ale nie pamiętam jakiego... być może Ministerstwa Gospodarki, szczerze mówiąc chyba nie powiedział czyja to opinia, powiedział jakoś tak ogólnie, wymijająco wprost...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2014, 9:54

Pan Bajor dużo mówi :) Ma już swoje lata i nie we wszystko co mówi należy wierzyć. Skoro w ustawie wprowadzającej dodatek energetyczny jest też wprowadzone pojęcie "odbiorcy wrażliwego paliw gazowych" to myślę że wcześniej czy później dodatek gazowy będzie wprowadzony. Dostałem już trzy oferty szkoleń z różnych firm i we wszystkich pojawia się sformułowanie "dodatek gazowy".
Fantomas

Napisano: 27 lis 2014, 10:09

no to jedź na szkolenie, to może się czegoś ciekawego dowiesz i podzielisz się z nami nowinkami,
sama jestem ciekawa co powiedzą na innych szkoleniach,

moim zdaniem to chwyt reklamowy umieszczać informację że na szkoleniu będzie poruszony temat dodatku gazowego,
sama się dałam chwycić na ten haczyk, choć miałam tego świadomość, to tak czy inaczej zawsze coś się wyniesie nowego ze szkolenia
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2015, 15:22

Sama idea dodatku gazowego jest pomysłem zupełnie nietrafionym, bo:
- kwoty tego dodatku, podobnie jak dodatku energetycznego, zapewne będą "groszowe", a koszty materiałowe i obsługi znaczne,
- prawo do dodatku mają mieć osoby pobierające przy dodatku mieszkaniowym ryczałt na zakup opału na podstawie art. 6 ust.7 ustawy o dodatkach mieszkaniowych,
w tym i nie posiadający gazu przewodowego, którzy jednak tego dodatku nie otrzymają, bo nie mają umów na dostawę gazu. Jeden przepis zaprzecza drugiemu. I bądź tu mądry.
Mariusz54

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x