okres przyznania DE - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 20 lis 2014, 9:05

Witam! Czy możecie mi powiedzieć gdzie jest napisane, że de przyznajemy na okres 6 miesięcy - czyli czas trwania dodatku mieszkaniowego?
nowa123

Napisano: 20 lis 2014, 10:10

Nigdzie nie ma takiego zapisu. Jest tylko definicja "odbiorcy wrażliwego energii elektrycznej" która to mówi że jest to osoba której przyznano dodatek mieszkaniowy.
Fantomas

Napisano: 01 gru 2014, 11:04

de przyznajemy do końca 2014 r. kto wam powiedział, że na czas trwania dodatku mieszkaniowego? Było mówione od maja do grudnia i tak większość przyznała.
malgosia

Napisano: 01 gru 2014, 14:05

Jak czytam takie posty to się załamuję. Małgosia nie większość bo tylko Ty tak zrobiłaś :D :D :D
Jeżeli ktoś ma DM do lipca to jak możesz przyznać mu DE do grudnia? Wystarczy przeczytać ustawę i odrobinę pomyśleć. Jak ktoś mimo to ma wątpliwości to trzeba zapisać się na szkolenie lub wysłać zapytanie do Ministerstwa.
Fantomas

Napisano: 04 gru 2014, 14:23

a czy wydajecie DE do kwietnia 2015 czy np. tak jak ma prawo do DM (np. do maja 2015) :D
kasia2708

Napisano: 04 gru 2014, 15:15

jedna i druga metoda nie jest błędna,
każdy sam ustala sobie jak to ma technicznie wyglądać,

zasada jest jedna ma DM przysługuje też DE
a czy do 30 kwietnia, czy do konca maja, czy do konca grudnia... (hmm??? grudnia 2015? tego bym się nie odważyła)
ważne by w tym czasie był przyznany DM,
ewentualnnie w każdym przypadku inaczej będzie się musiał wnioskodawca lub urząd zachować, hi....
ale i tak i tak... moim zdaniem jest dobrze..... wrrrrróć! NIE JEST ŹLE... a to zasadnicza różnica...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2014, 11:28

Właśnie byłam w związku z tym na szkoleniu i tam było powiedziane, że przyznajemy do końca roku i pilnujemy czy dalej ma dm czy nie, jeżeli nie składa o dm to uchylamy de, natomiast od nowego roku do kwietnia, ponieważ tak są ustalone kwoty zgodnie z rozporządzeniem. Nie wiem czy tylko ja tak robię ale sąsiednie gminy również stosują taką zasadę i to jest zgodne z ustawą i rozporządzeniem.
malgosia

Napisano: 09 gru 2014, 12:37

to co mówią na szkoleniu to chore moim zdaniem bo jeżeli tak mam być to np jeżeli wnioskodawca złoży w grudniu na de to trzeba dać mu 3 decyzje. I do końca 2014 r. II do końca kwietnia 2015 r. i III do maja 2015 r.
Olkka

Napisano: 10 gru 2014, 10:37

Dwie decyzje, jedna na grudzień a druga od stycznia do kwietnia 2015 r.
malgosia

Napisano: 11 gru 2014, 10:39

Napisz co za firma organizowała to szkolenie i kto był szkolącym żeby wszyscy wiedzieli które szkolenie omijać z daleka.
Na podstawie jakiego przepisu człowiekowi mającemu DM od grudnia do maja i składającemu wniosek o DE w grudniu dajesz DE tylko na grudzień? A później co, każecie interesantowi za miesiąc ponownie przyjść i złożyć w styczniu kolejny wniosek? A może przyznajecie mu już wtedy sami DE od stycznia bez wniosku :D Przecież to jakaś abstrakcja jest i naciąganie urzędu na koszty jak i ludzi na dodatkowe ciąganie po urzędach.
Fantomas

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x