Raczej o to, że [https://pgnig.pl/taryfa]:Elzbieta40 pisze: ↑09 lut 2023, 11:38Chodzi o to że małe przedsiębiorstwa posiadają taka taryfę w_1 i W-2?
No właśnie i kłóci mi się to z interpretacjami, że to wynajmujący a nie najemca może wnioskować, bo najemcy nie ma na F-rze. wydaje mi się, że w takich przypadkach nikt nie może zawnioskować.Lady90 pisze:ODMOWA REFUNDACJA PRZYSŁUGUJE ZE WZGLĘDU NA MIEJSCE ZAMIESZKANIA - DEF. GOSPODARSTWA DOMOWEGO OSOBA FIZYCZNA ZAMIESZKUJĄCA I GOSPODARUJĄCA
Ja to rozumiem, ale przyszło pismo z Wojewódzkiego, które nam nakazuje co innego... totalny bezsensProVit pisze: ↑09 lut 2023, 9:13zarówno w załączniku nr 3, poradniku, ulotce, szkoleniu z MinK jest mowa, że termin 30 dni odnosi się do f-ry otrzymanej po 29.02.2024 r.. Jeśli to byłoby faktycznie 30 dni dla faktur z tego roku zamykałoby to wielu ludziom prawo do refundacji, bo cześć obudzi się dopiero za jakiś czas "...ja nie wiedziałam/a nikt nie mówił, że jest coś takiego...".
[...]Wniosek o refundację składa się w gminie właściwej ze względu na miejsce zamieszkania osoby składającej wniosek , na piśmie lub za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w terminie 30 dni od dnia otrzymania faktury dokumentującej dostarczenie paliw gazowych.
Poza tym data otrzymania pisma jest nie do zweryfikowania, klient może powiedzieć że wprawdzie została wystawiona 11 miesięcy temu, ale jednak otrzymał ją wczoraj, a kwotę rozliczenia obliczył na podstawie zużycia i fazy księżyca. Dobrze że nie musi.Odbiorcy paliw gazowych w gospodarstwach domowych, o których mowa w art. 62b ust. 1 pkt 2 lit. a ustawy - Prawo energetyczne, składają wniosek o refundację podatku VAT na piśmie lub za pomocą środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu usta wy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344) wójtowi, burmistrzowi albo prezydentowi miasta, nie później niż do dnia 29 lutego 2024 r., lub w terminie 30 dni od dnia otrzymania faktury dokumentującej dostarczenie paliw gazowych.
jak na razie ciszaElzbieta40 pisze: ↑08 lut 2023, 14:10Witam, czy ktoś z Państwa wie coś na temat zapotrzebowania ? czas leci... a tu cisz z Urzędu Mazowieckiego( województwo mazowieckie) , czy to będzie przez aplikacje CAS