Witam mam takie pytanie u nas dodatkiem gazowym zajmuje się urząd Miasta i cach do nas występować z wnioskiem o dochód ludzi którzy u nich złoża wniosek.Mam pytanie czy na wniosek Burmistrza miasta możemy im udostępni dochód?
Jak dla mnie nie ma takiej możliwości. Ustawa jasno mówi, że to organ pozyskuje dane używając do tego udostępnionego oprogramowania. Jeżeli nie mogę pozyskać drogą elektroniczną (jednak tylko w przypadku awarii systemu) to same są zobligowane do pozyskania takich danych z US/ZUS "w drodze pisemnej wymiany informacji".
Jak dla mnie nawet art.220 kpa nie ma tu zastosowania ale pewnie kwestia dyskusyjna i dotyczyłaby tylko osób, które macie już w bazie danych bo korzystają na bieżąco ze świadczeń.
Twierdza ze nie mają empatii i nie chce się im pewnie bo to te troche trwa to założyć
To już ich problem xD Nie bardzo widzę możliwość, chyba, że bawicie się w cyrki w stylu upoważnienie W/B/P dla kierownika/pracowników OPS do prowadzenia gazowego, pobieracie tylko dane i dajecie do zrobienia typkom z UM.