Dodatek jako składnik wynagrodzenia zasadniczego? - Dodatek 250zł

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 lip 2013, 14:27

Witam, piszę na forum, bo w zasadzie nie wiem do kogo zwrócić się z tym pytaniem.
Pracuję w OPS od roku, otrzymuję dodatek 250,00 zł, moje wynagrodzenie z wliczonym dodatkiem wynosi 1600,00 zł brutto.
Chcę zapytać, czy jest to normą, czy też, jak zasugerowały mi znajome z innych OPS-ów - jestem robiona \"w konia\".
Konsultowałam się ze szwagrem, który jest w trakcie studiów prawniczych, ale też zamotał się, zakręcił i nie był w stanie powiedzieć mi nic konkretnego, poza stwierdzeniem, że w niektórych przypadkach taki dodatek może zostać uznany za składnik wynagrodzenia zasadniczego.
Bardzo prosiłabym o rozjaśnienie moich wątpliwości, za co z góry dziękuję i pozdrawiam :)
~ZielonaOna

Napisano: 12 lip 2013, 14:28

Zapomniałam dodać, że jestem zatrudniona na pełen etat jako pracownik socjalny i mam oczywiście wywiady w terenie.
~ZielonaOna

Napisano: 07 sie 2013, 12:23

moim zdaniem to jest dodatek do wynagrodzenia zasadniczego i powinno być 1600 brutto i + 250 brutto co daje 1850 brutto
~oko

Napisano: 07 sie 2013, 14:38

generalnie powinnaś otrzymać minimum 1600 brutto z pełnego etatu, nie ma znaczenia czy wliczą ci w to staż czy inne dodatkowe składniki, ale co do dodatku dla pracownika socjalnego poczytaj może to:
https://prawo.rp.pl/artykul/774010.html
~aga

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x