Dodatek mieszkaniowy dla uchodźców
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Dodatek mieszkaniowy dla uchodźców
Czy ktoś już coś wie więcej na temat dodatku mieszkaniowego dla uchodźców.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Re: Dodatek mieszkaniowy dla uchodźców
Obywatel Ukrainy otrzymuje dodatek mieszkaniowy na takich samych zasadach jak obywatel Polski. Tak mówiono na szkoleniu dotyczącym specustawy.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
A coś więcej kto ma wypełniać wniosek (co z wydatkami co z dochodem)
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dzisiaj miałem ciekawy telefon. Pani przyjęła pod swój dach 4 osoby z Ukrainy. Pani miała wieczne odmowy ze względu na nadmetraż (ok. 60m2). Pytanie czy teraz, skoro ma dodatkowych lokatorów to może ubiegać się o dodatek? Co wy na to? Czy uchodźcy przyjęci pod dach mogą stanowić członków gospodarstwa domowego?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, niebieska karta, inwentaryzacja
- Kontakt:
Ja myślę, że uchodzcow z Ukrainy będzie mozna zaliczyc do wspolnego gospodarstwa. Bo np. konkubenta w danym wniosku uwzgledniamy, jako czlonka gospodarstwa domowego, a i tak jest dla nas obcy. Wiec nie widze zadnej roznicy miedzy nim, a Ukraincami. Roznia sie jedynie narodowoscia. A jezeli faktycznie beda z ta Pania wspolnie gospodarowac, to uwazam, ze Pani skorzysta w tej sytuacji z dodatku mieszkaniowego. Pozdrawiam 

-
- Referent
- Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
- Kontakt:
Ale to chyba trzeba zgłosić takie osoby do zarządcy, bo będzie rozbieżność pomiędzy liczbą osób w deklaracji a liczbą osób za śmieci. A jak te osoby mają udokumentować swój dochód za 3 m-ce?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie wiem. Ja raczej skłaniam się ku stanowisku, że to goście są a nie członkowie gospodarstwa domowego. Ciekawe czy pani się zjawi z wnioskiem...JUSTYNA 2022 pisze: 24 mar 2022, 13:27 Ja myślę, że uchodzcow z Ukrainy będzie mozna zaliczyc do wspolnego gospodarstwa. Bo np. konkubenta w danym wniosku uwzgledniamy, jako czlonka gospodarstwa domowego, a i tak jest dla nas obcy. Wiec nie widze zadnej roznicy miedzy nim, a Ukraincami. Roznia sie jedynie narodowoscia. A jezeli faktycznie beda z ta Pania wspolnie gospodarowac, to uwazam, ze Pani skorzysta w tej sytuacji z dodatku mieszkaniowego. Pozdrawiam![]()
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Gosciom nie nadaje się PESEL-aGość pisze:a raczej skłaniam się ku stanowisku, że to goście są a nie członkowie gospodarstwa domowego.

Oprócz Dodatek mieszkaniowy dla uchodźców - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
tytuł prawny
Wsparcie pomostowe
zmiana składu rodziny
opłaty poza czyszem
średnia ceny energii elektrycznej
Stypendium
Najem w domku jednorodzinnym
jak naliczyć?
zadłużenie w wodociągach
siostrzeniec wpisany do gospodarstawa domowego
rodzaje decyzji
opłata za piwnicę
deputat węglowy
ARKUSZ DM
praktyki uczniowskie
co gdy alimenty są zasądzone ale nie są otrzymywane???