DODATEK MIESZKANIOWY EMERYT
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki:osłonowy,węglowy,VAT za gaz, świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: DODATEK MIESZKANIOWY EMERYT
Pani mieszka w swoim domu więc nie płaci czynszu. Od niedawna zajmuję sie dodatkiem mieszkaniowym i nie wiem co powinnam odliczyć jeszcze
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Prawa w Urzędzie Gminy. Dotacje, dodatki mieszkaniowe, przetargi, energia, sprawy związane z inwestycjami, obsługa BDO itp
- Kontakt:
Ja ma lokatorkę, która składa drugi raz wniosek o dodatek mieszkaniowy. I teraz okazując wydatki za ostatni miesiąc okazuje się, że nie ma opłaty za wodę (poprzednio była nadpłata i teraz zużycie było 0 m) a opłatę za koszty wspólnoty okazuje się że płaciła przez kilka miesięcy całość, nie potrącając sobie kwoty wpłaconej na konto wspólnoty dodatku mieszkaniowego i za okres styczeń była nadpłata i nie płaciła w danym miesiącu opłaty za koszty wspólnoty. Z wydatków zostało mi tylko opłata za odpady. W związku z tym, że wydatki były tak niskie brak jest przyznania dodatku. Czyli będzie musiała przeczekać jeden miesiąc i złożyć w następnym kiedy, już pokaże wydatki np za wspólnotę.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki:osłonowy,węglowy,VAT za gaz, świadczenia rodzinne
- Kontakt:
CZY MA KTOS WZÓR DECYZJI ODMOWNEJ Z POWODU NIE DOSTARCZENIA POSIADANIA TYTUŁU PRAWNEGO DO LOKALU?
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
A po co decyzja. Jeśli do załatwienia sprawy było wam potrzebne np. ksero aktu własności to powinniście pisemnie wezwać stronę do uzupełnienia brakujących dokumentów z zastrzeżeniem, że w przypadku nieuzupełnienia braków wniosek pozostanie bez rozpatrzenia jako niepełny (art. 64 §2 KPA).kasianowa90 pisze: 17 mar 2025, 10:25 CZY MA KTOS WZÓR DECYZJI ODMOWNEJ Z POWODU NIE DOSTARCZENIA POSIADANIA TYTUŁU PRAWNEGO DO LOKALU?
A jeśli odmawiacie bo nie ma tytułu prawnego do lokalu, to odmowa jak każda. Tylko podstawą odmowy jest brak posiadania takiego tytułu. Podajecie stosowny art. w podstawie prawnej, w uzasadnieniu cytujecie itp. Żadnej wielkiej prozy nie trzeba tworzyć. Krótko, zwięźle i na temat.
Oprócz DODATEK MIESZKANIOWY EMERYT - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Zmiana liczby osób wchodzących w skład gospodarstwa domowego
Dziełalność nierejestrowana
wezwanie do złożenia wyjaśnień
WSPÓLNY PRZEDPOKÓJ
PROSZĘ O POMOC - CZY PRAWIDŁOW LICZY SYGNITY? COS MI NIE PASUJE, JESTEM NOWA I NIE UMIEM ZNALEŹĆ BŁĘDU.
Jak postępujecie w sprawie ....
Dodatki motywacyjne - 2025
średnie wynagrodzenie w gospodarce narodowej -
wniosek o DM a brak sposobności do wywiadu
ograniczenie wydatków do 50% ??
wypowiedzenie umowy najmu
wpis do CEEB
nadpłata dodatku
osoba niepełnosprawna a czynsz
proszę o pomoc
wynagrodzenie zarządcy