Według orzecznictwa dodatek mieszkaniowy jest świadczeniem podzielnym (nie tylko równe 6 miesięcy jak ustawa wskazuje) czy praktykujecie przyznawanie dodatku na krótsze okresy ? np w przypadku gdy Pani składa wniosek w lutym, a umowę najmy ma do kwietnia do otrzyma DM do kwietnia, anie tak jak w ustawie do sierpnia ?
tak na marginesie to jedna rzecz mnie zastanawia, z tego co wiem to w przypadku umowy najmu na czas określony to tej osobie przysługuje tzw "okres ochronny" miesięczny, aby mogła się wynieść z mieszkania natomiast jeśli chodzi o osobę która ma na czas nieokreślony to jej wtedy przysługuje 3 miesiące takiej ochrony
Byłam ostatnio na szkoleniu i szkolący mówił, że można w decyzji w pkt 1 przyznać dodatek na 6 miesięcy a w pkt 2 pouczyć, że jeśli nie przedłoży nowej umowy najmu to decyzja wygasa od .......
Byłam ostatnio na szkoleniu i szkolący mówił, że można w decyzji w pkt 1 przyznać dodatek na 6 miesięcy a w pkt 2 pouczyć, że jeśli nie przedłoży nowej umowy najmu to decyzja wygasa od .......