Umowa najmu - proszę o pomoc - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 lut 2020, 11:23

Proszę o podpowiedz jakie dokumenty powinna przedstawić osoba która wynajmuje mieszkanie... wiem że posiada umowę, rachunki przychodzą na właścicielkę, Czy powinna rachunki mieć na siebie, czy umowa powinna być potwierdzona , czy powinna przedstawić tytuł prawny właściciela...Proszę o pomoc
ewcia-23-81
Stażysta
Od: 27 lip 2017, 11:37
Zajmuję się: DM

Napisano: 13 lut 2020, 12:22

Witam, osoba ta powinna dostarczyć; ksero umowy najmu(oryginał do wglądu), fakturę za prąd (może być na właścicielkę)jeżeli jest to budynek,lokal wynajmującego(i nie ma administratora)to ja mam taki druk na którym wynajmujący wpisuje kwotę wydatków najemcy za wodę, ścieki, śmieci, centralne ogrzewanie i potwierdza to swoim podpisem.Jeżeli jest administrator i wynajmujący w umowie najmu pisze że najemca wnosi opłaty za wodę ścieki c.o. do administratora to wtedy administrator daje mi wydruk należności za m-c w którym najemca składa wniosek o dodatek mieszkaniowy.Może być też taka opcja że wynajmujący każe zawrzeć najemcy umowy z dostawcami wody, odbiorcą śmieci to wtedy ostatnią(opłaconą) fakturę i te które obejmują więcej niż 1 m-c musisz przeliczyć na 1 m-c. Jeśli chodzi o tytuł właściciela to jeśli jest administrator to on wypełniając wniosek o DM potwierdza tytuł. Jeśli nie ma administratora to w umowie najmu powinno być stwierdzenie że wynajmujący jest właścicielem lokalu, domu na mocy aktu notarialnego nr.....
ULAK
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 8:00
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 13 lut 2020, 12:35

Bardzo dziękuję za podpowiedź
ewcia-23-81
Stażysta
Od: 27 lip 2017, 11:37
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU