Dodatek na pokrycie kosztów kształcenia w ramach Aktywnego Samorządu - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 mar 2014, 10:08

Zgodnie z kierunkami działań i warunkami brzegowymi obowiązujące w ramach pilotażowego programu AS, w ramach modułu II, kwota dofinansowania, wynosi w przypadku dodatku na pokrycie kosztów kształcenia - nie mniej 1.000 zł.

Czy w związku z tym, należy się każdemu ten dodatek w wysokości nie mniejszej niż 1.000 zł.

A co w sytuacji, gdy ktoś zawnioskuje o kwotę dodatku mniejszą niż 1.000 zł, np. o 500 zł? Ile mu wtedy należy przyznać.
~Gosia

Napisano: 21 mar 2014, 10:23

500 zł bo w zasadach jest napisane że nie można dać więcej niż studenci wnioskują.
~K

Napisano: 21 mar 2014, 12:31

Czy występował ktoś do PFRON w kwestii wysokości tego dodatku na pokrycie kosztów kształcenia?
~Gosia

Napisano: 21 mar 2014, 13:28

\"napisałam w tej sprawie do pfron w-wa , otryzmałam odpowiedź:
zgodnie z rozdz. V, ust 4, pkt 3 \"aby wsparciem objąć wszystkich wnioskodawców, których wnioski zostały pozytywnie zweryfikowane pod względem formalnym, Realizator ma prawo obniżyć zakres i wysokość dofinansowania do poziomu jaki wynika z wysokości kwot wnioskowanych we wszystkich wnioskach i kwoty przeznaczonej na realizację\"
zgodnie z rozdz. V ust 4, pkt 3 \" decyzja w sprawie udzielenia i wysokości dodatku na pokrycie kosztów kształcenia, o którym mowa w rozdz VII ust. 2 pkt 2 programu, należy do kompetencji Realizatora\"
czyli jak widać oprócz zacytowania programu nie wysilili się na żadną interpretację ...:/
A powyższe zapisy wykluczają się z zapisem mówiącym o kwocie nie mniejszej niż 1000 zł.
Ja rozumiem to w takim razie w ten sposób, że jeśli nie starczy pieniędzy to obniżam % wysokość dodatku równo dla wszystkich.
Ale piszcie też do pfronu, może jak wszyscy zarzucą ich tym samym pytaniem to łaskawie podadzą jakieś konkrety jak sie ma jeden zapis do drugiego. \"
~gava

Napisano: 21 mar 2014, 13:57

dziękuję za odpowiedź. Także wystąpiliśmy do PFRON Warszawa w tej sprawie.

Czy może ktoś jeszcze pisał do PFRON Warszawa w sprawie wysokości tego dodatku. Jeśli tak, to proszę odpisać co napisali w tej sprawie.
~Gosia

Napisano: 21 mar 2014, 14:41

Ja bym prosiła aby każdy kto otrzyma odpowiedź w tej sprawie niezależnie od oddziału do którego sie zwrócił z zapytaniem aby sie z nami ta odpowiedzią podzielił :)
~Marta

Napisano: 24 mar 2014, 10:08

Czy ktoś może jeszcze występował do PFRON, w kwestii tego dodatku?
~Gosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x