dodatek na samotne wychowanie dziecka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 paź 2014, 14:15

Jestem matką która sama wychowuje 6 dzieci z dwóch związków. Na 4 z nich mam zasądzone alimenty, jestem po rozwodzie a sprawa o alimenty na najmłodsze jest w toku. Jedno z moich dzieci ma w akcie urodzenia że ojciec jest nieznany. Koleżanka podpowiedziała mi że w takim wypadku powinnam dostać dodatek na samotne wychowanie dziecka 180zł bo ona taki ma .
I czy to jest w porządku że na to najmłodsze dziecko nie moge brać zasiłku rodzinnego dopóki nie mam alimentów na nie??? bo tak mi powiedziały babki w ośrodku .
paulina/

Napisano: 30 paź 2014, 16:28

Dodatek w kwocie 170 zł, koleżanka źle podpowiada.
Dzieci ma Pani chyba z 3 związków?
Racja, nie ma Pani uprawnień na dziecko, na które nie ma zasądzonych alimentów. Może być ujmowane w składzie rodziny ale póki co ZR i dodatki na to dziecko nie przysługują.

Korzystając z okazji, zapytam o coś, o co chciałabym zapytać klientki w podobnej sytuacji jak Pani: jak wy to robicie? Co was skłania do tego, żeby mieć taki bogaty życiorys? Pytam serio :)
justynaa

Napisano: 30 paź 2014, 19:09

justynaa pisze: Korzystając z okazji, zapytam o coś, o co chciałabym zapytać klientki w podobnej sytuacji jak Pani: jak wy to robicie? Co was skłania do tego, żeby mieć taki bogaty życiorys? Pytam serio :)
:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 30 paź 2014, 20:06

mała mii pisze:
justynaa pisze: Korzystając z okazji, zapytam o coś, o co chciałabym zapytać klientki w podobnej sytuacji jak Pani: jak wy to robicie? Co was skłania do tego, żeby mieć taki bogaty życiorys? Pytam serio :)
:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
:lol: :shock: :roll: :o :oops:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x