dodatek na wielodzietność - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 07 paź 2015, 15:20

Kobieta ma męża. jeszcze nie ma rozwodu. i trójkę dzieci. dwoje jest męża i ma zasądzone od niego alimenty. trzecie dziecko jest kochanka.wlasnie otrzymalo nazwisko swojego biologicznego ojca. teraz kobieta sklada wniosek na nowy okres zasiłkowy. tzn musi zlozyc dwa wnioski:
1) pierwszy wniosek na dwojke dzieci, ktore ma z mężem.
2) drugi wniosek na jedno dziecko ktore ma z kochankiem.

tylko teraz nie wiem jak zrobic sklady rodziny. pomóżcie.

adn. 1) matka, dwoje dzieci i mąż czy matka troje dzieci i mąż?
adn 2) matka, jedno dziecko i kochanek czy matka, troje dzieci i kochanek?

pogubilam sie.....
b.k.

Napisano: 07 paź 2015, 15:21

no i oczywiście nie dokończyłam - i jak złoży te dwa wnioski to dodatek na wielodzietnosc moze byc?
b.k.

Napisano: 07 paź 2015, 15:25

składa jeden wniosek, w składzie rodziny ona, mąż i 3 dzieci
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2015, 15:26

bramka nr 3 :arrow: ona + mąż + troje dzieci
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 07 paź 2015, 15:26

[quote="b.k."]no i oczywiście nie dokończyłam - i jak złoży te dwa wnioski to dodatek na wielodzietnosc moze byc?[/quote
Ja pierdole.....ci ludzie to rozumu nie maja....jak mozna zyc mając tak nieporegulowane sytuacje prawne i osobiste.....a potem przychodza do urzedu i w dupach na samym dnie maja że niewiadomo jak do tego podejśc....czekaja tylko na wypłate zasiłku i nic ich nie obchodzi......

Jamam 3 osoby gdzie sa alimenty brak rozwodu i nie wiem czy brać meza do składu rodziny czy nie i zamiast tego wiać tylko matke z dziecmi i te alimenty tak jak w FA....
aaneta

Napisano: 07 paź 2015, 15:34

no do rodzinnego jak nie ma rozwodu to trzeba męża liczyc.

czyli odnośnie mojego pytania to mowicie ze dochody kochanka w zadnym przypadku nie sa brane pod uwage???? w ogole????? i jeden wniosek tak?
b.k.

Napisano: 07 paź 2015, 15:40

no ale jak tak wpisze to dziecko z innym nazwiskiem tez moze dostac zasilek rodzinny?
b.k.

Napisano: 07 paź 2015, 15:44

b.k. pisze:to mowicie ze dochody kochanka w zadnym przypadku nie sa brane pod uwage???? w ogole?????
Jak znajdziesz w USR, że do członków rodziny zaliczamy kochanka to stawiam dobre piwo :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2015, 15:50

no i nie znajde:) to w takim razie chyba ja musze postawić to piwo;)

ale to w koncu jest ojciec tego najmlodszego dziecka. od dzis ma jego nazwisko... ale w ogole sie nie bedzie liczyc. masakra:)
b.k.

Napisano: 08 paź 2015, 8:42

Jeśli pani pozostaje w małżeństwie to chyba nawet zgodnie z prawem w akcie urodzenia nie może być wpisany kochanek - nazwisko to inna rzecz. Czy tutaj była sprawa o zaprzeczenie ojcostwa?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x