Czy dodatek 1000 zł który mają dostać pracownicy socjalni będzie nam przysługiwał również w świadczeniach rodzinnych i funduszu alimentacyjnym? Czytałam że mają być (a może już są) jakieś poprawki do ustawy, ale nie wiem czego dotyczą.
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
masakra... przykre, ze o nas nie myślą ... odechciewa się pracować, od 4 lat dodają nam dodatki różne, (pelet, węgiel, gaz, energia itd...i na obsługę 2 %, nie starcza nawet na zakupienie oprogramowania a co dopiero żeby dać coś pracownikowi na robotę... robimy za darmo)....
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Może jakieś zbiorowe pismo do Ministerstwa?? przecież kwoty jakimi operujemy są nieraz kilka razy większe niz te przyznawane z pomocy społecznej. Nie mamy nic do gadania gdy po raz kolejny karzą zrealizować dodatek osłonowy, bo przeciez upoważanienia z 2022 roku nadal są ważne.
Chyba trzeba jakos zadziałać !!!!
Mogę takie pismo sformuować, tylko podpowiedzcie jak temat tu na froum założyc aby było wiadomo, że chcemy takie cos stworzyć, która Ośrodki chca się pod tym podpisać? czekam równiez na Priv-y