dodatek osłonowy a węglowy - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 wrz 2022, 14:36

Mam problem: Dnia 27.01.2022r. klientka złożyła wniosek o wypłatę dodatku osłonowego. Do składu rodziny wpisała siebie, córkę i wnuka. Wniosek został rozpatrzony pozytywnie. Pierwsza część dodatku została zrealizowana. Druga powinna być zrealizowana do 2.12.2022r. Dnia 30.08.2022r. klientka złożyła oświadczenie pod odpowiedzialnością karną, że "We wniosku o dodatek osłonowy mylnie wpisała do składu gospodarstwa córkę i wnuka ponieważ źle zrozumiałam zapis. Córka z synem utrzymują się sami i prowadzą odrębne gospodarstwo domowe". Klientka i jej córka złożyły dwa osobne wnioski o dodatek węglowy. Co powinniśmy zrobić z dodatkiem osłonowym?
agaGOPS1
Stażysta
Od: 27 kwie 2022, 14:16
Zajmuję się: SR,FA

Napisano: 16 wrz 2022, 15:49

wypłacić 2 ratę, a dla córki i syna wydać dezycje odmowna, w związku z tym że jedna osoba może wchodzić w skład tylko jednego gospodarstwa domowego,
miałam podobną sytuację, babka w lutym złożyła wniosek z córką i jej rodziną, przyznaliśmy i wypłacili, po czym w sierpniu złożyła sama i oswiadczyła że prowadzi samodzielne gospodarstwo, przy rozpatrywaniu wniosku system odrazu dał odmowe
rainbow
Stażysta
Od: 27 cze 2017, 14:15
Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG

Napisano: 16 wrz 2022, 17:08

Ale oni nie złożyli wniosku o osłonowy (córka z wnukiem). Tylko dwa osobne wnioski o dodatek osłonowy. Wiadomo mieć 6tys a 3 tys to trochę jest....
agaGOPS1
Stażysta

Napisano: 19 wrz 2022, 8:35

podpowie ktoś? miłego dnia
agaGOPS1
Stażysta

Napisano: 19 wrz 2022, 8:56

rainbow pisze:
16 wrz 2022, 15:49
wypłacić 2 ratę, a dla córki i syna wydać dezycje odmowna, w związku z tym że jedna osoba może wchodzić w skład tylko jednego gospodarstwa domowego,
miałam podobną sytuację, babka w lutym złożyła wniosek z córką i jej rodziną, przyznaliśmy i wypłacili, po czym w sierpniu złożyła sama i oswiadczyła że prowadzi samodzielne gospodarstwo, przy rozpatrywaniu wniosku system odrazu dał odmowe
Tez tak robię... W styczniu się napaliły na hajs jak dzik na szyszki to teraz mają konsekwencje.... Mogły poczekać z wnioskami do lipca czy października i zobaczyć jak to wszystko wygląda, a nie teraz gorzkie żale :x

U nas w styczniu się janusze rzuciły na osłonowe, a potem połowa nawet nie miała deklaracji złożonych w CEEB :roll:
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x