jak nie będzie nas stać na zapłacenie rachunków to jak znalazł
Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DS/ODO/CP/DO/ZR/AL/KDR
Ok i jak w końcu z tymi 13-tymi emeryturami? Odliczać? - jeśli tak to na jakiej podstawie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR, FA, CP, DM, DO, KDR
- Kontakt:
A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW/DM
- Kontakt:
Dużym ułatwieniem byłoby również odstępowanie od występowania do ZUS w sprawie składek zdrowotnych OK-WUD w sytuacjach gdy bez odjęcia składek zdr. wiadomo że gospodarstwo domowe już się dochodowo kwalifikuje do dodatku osłonowego.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Referent
wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytaniasilesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.

ciach od moderatora

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
To co robić z rodzinami wielopokoleniowymi>którzy twierdzą, że prowadzą oddzielne gospodarstwo a jeden mają piec na węgiel, każdy składka oddzielny wniosek i każdy ma podwyższony dodatek?SabinaK pisze: 18 sty 2022, 12:43wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytaniasilesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.![]()
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DS/ODO/CP/DO/ZR/AL/KDR
Podwyższony przyznajesz tylko temu wnioskodawcy, który jest zgłoszony do CEEB.marzenasaw pisze: 18 sty 2022, 13:28To co robić z rodzinami wielopokoleniowymi>którzy twierdzą, że prowadzą oddzielne gospodarstwo a jeden mają piec na węgiel, każdy składka oddzielny wniosek i każdy ma podwyższony dodatek?SabinaK pisze: 18 sty 2022, 12:43wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytaniasilesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.![]()
https://vademecum.org.pl/szkolenie-nowe- ... oslonowym/
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Czy Wy już macie ludzi (pracowników OPS) za kompletnych debili? Po takich zagrywkach np. mnie osobiście teraz odpycha od firmy V. którą tu szeptanie przepychasz a do której jedynie chętnie jeździłem do Lublina na szkolenia.SabinaK pisze: 18 sty 2022, 12:43wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytaniasilesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.![]()
https://vademecum.org.pl/szkolenie-nowe- ... oslonowym/
Chcecie zareklamować własną firmę/usługę? To kontaktujcie się jak ludzie z właścicielem forum/serwisu płacąc te kilkaset zł za reklamę a nie tu uprawiacie jakiś marketing szeptany jak najniższego poziomu firmy od wyłudzeń sprzedające emerytom garnki... Żebyście jeszcze naprawdę mieli tanie usługi to bym rozumiał te żałowanie kilkuset zł na reklamę ale przy takim ogromnym zarobku to to całkiem skreśla Was jako kogoś zaufanego.
Dzięuję i więcej do wspomnianej firmy nie pojadę na szkolenie a szkoda bo jako jedyne mi pasowało a hotel Fiesta był w dogodnym miejscu.
P. S. żebyście zachowali umiar i np. strony nie linkowali czy tam umieli założyć maila który nie zdradza Was to człowiek nie byłby pewien tego ale weźcie... żenada...

- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
ale do ceeb jest wpisana nieruchomość i źródło ciepła a nie człowiek...maniekops pisze: 18 sty 2022, 13:33 Podwyższony przyznajesz tylko temu wnioskodawcy, który jest zgłoszony do CEEB.
Oprócz Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi
wzór wniosku
Upoważnienie
uchwała, upoważnienie, zarządzenie
komu sie nalezy?
Dodatek osłonowy a śp
Rządowy projekt ustawy o dodatku osłonowym
SZKOLENIE dodatek osłonowy