Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Post autor: jasiak »

Korowiow pisze: 14 sty 2022, 14:33 Nic nie wyrzucać, będzie do ogrzewania jak wyłącza prąd i gaz :mrgreen:
jak nie będzie nas stać na zapłacenie rachunków to jak znalazł
maniekops
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DS/ODO/CP/DO/ZR/AL/KDR

Post autor: maniekops »

Ok i jak w końcu z tymi 13-tymi emeryturami? Odliczać? - jeśli tak to na jakiej podstawie.
silesia
Praktykant
Zajmuję się: SR, FA, CP, DM, DO, KDR
Kontakt:

Post autor: silesia »

A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.
wilkdan
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW/DM
Kontakt:

Post autor: wilkdan »

Dużym ułatwieniem byłoby również odstępowanie od występowania do ZUS w sprawie składek zdrowotnych OK-WUD w sytuacjach gdy bez odjęcia składek zdr. wiadomo że gospodarstwo domowe już się dochodowo kwalifikuje do dodatku osłonowego.
SabinaK
Praktykant
Zajmuję się: Referent

Post autor: SabinaK »

silesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.
wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytania :D

ciach od moderatora :lol:
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

SabinaK pisze: 18 sty 2022, 12:43
silesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.
wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytania :D
To co robić z rodzinami wielopokoleniowymi>którzy twierdzą, że prowadzą oddzielne gospodarstwo a jeden mają piec na węgiel, każdy składka oddzielny wniosek i każdy ma podwyższony dodatek?
maniekops
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DS/ODO/CP/DO/ZR/AL/KDR

Post autor: maniekops »

marzenasaw pisze: 18 sty 2022, 13:28
https://vademecum.org.pl/szkolenie-nowe- ... oslonowym/
To co robić z rodzinami wielopokoleniowymi>którzy twierdzą, że prowadzą oddzielne gospodarstwo a jeden mają piec na węgiel, każdy składka oddzielny wniosek i każdy ma podwyższony dodatek?
Podwyższony przyznajesz tylko temu wnioskodawcy, który jest zgłoszony do CEEB.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

https://vademecum.org.pl/szkolenie-nowe- ... oslonowym/
Czy Wy już macie ludzi (pracowników OPS) za kompletnych debili? Po takich zagrywkach np. mnie osobiście teraz odpycha od firmy V. którą tu szeptanie przepychasz a do której jedynie chętnie jeździłem do Lublina na szkolenia.
Chcecie zareklamować własną firmę/usługę? To kontaktujcie się jak ludzie z właścicielem forum/serwisu płacąc te kilkaset zł za reklamę a nie tu uprawiacie jakiś marketing szeptany jak najniższego poziomu firmy od wyłudzeń sprzedające emerytom garnki... Żebyście jeszcze naprawdę mieli tanie usługi to bym rozumiał te żałowanie kilkuset zł na reklamę ale przy takim ogromnym zarobku to to całkiem skreśla Was jako kogoś zaufanego.
Dzięuję i więcej do wspomnianej firmy nie pojadę na szkolenie a szkoda bo jako jedyne mi pasowało a hotel Fiesta był w dogodnym miejscu.

P. S. żebyście zachowali umiar i np. strony nie linkowali czy tam umieli założyć maila który nie zdradza Was to człowiek nie byłby pewien tego ale weźcie... żenada... :roll:
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

maniekops pisze: 18 sty 2022, 13:33 Podwyższony przyznajesz tylko temu wnioskodawcy, który jest zgłoszony do CEEB.
ale do ceeb jest wpisana nieruchomość i źródło ciepła a nie człowiek...
ODPOWIEDZ