WowMłodypracownik pisze: ↑19 sty 2022, 15:51U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników...
Hmm...ale nie badamy czy wnioskodawca jest zgłoszony, tylko czy adres budynku jest zgłoszony. Jak dla mnie wszyscy mogą złożyć na podwyższony dodatek jak palą węglemmaniekops pisze: ↑18 sty 2022, 13:33Podwyższony przyznajesz tylko temu wnioskodawcy, który jest zgłoszony do CEEB.marzenasaw pisze: ↑18 sty 2022, 13:28To co robić z rodzinami wielopokoleniowymi>którzy twierdzą, że prowadzą oddzielne gospodarstwo a jeden mają piec na węgiel, każdy składka oddzielny wniosek i każdy ma podwyższony dodatek?SabinaK pisze: ↑18 sty 2022, 12:43wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytania![]()
https://vademecum.org.pl/szkolenie-nowe- ... oslonowym/
Ja tez jestem w szoku....ja mieszkam w bardzo małej gminie i szczerze mam masę ludzi... to ciekawe jak wy sobie poradzicie... głównie z emerytami/rencistami w podeszłym wieku gdzie potrzebują znacznej pomocyzocha1234 pisze: ↑19 sty 2022, 16:00WowMłodypracownik pisze: ↑19 sty 2022, 15:51U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników..., w szoku jestem- odważna decyzja, ale podziwiam kierownika, ludzie będą płakać. Jak będziecie przyjmować wnioski na osłonowy? Też bym tak chciała, nadrobiłam tyle zaległości.
Czy odważna, nie wiem. Odważne jest ignorowanie wirusa i zakażeń, olewanie tematu. My już wcześniej przez długi czas mieliśmy zamknięty ośrodek dla ludzi. Niedługo po tym jak otworzyłyśmy ośrodek, to wszystkie zachorowałyśmy, były kwarantanny i izolacje i przez tydzień nikogo nie było w pracy. Wtedy nie było jeszcze szczepień co prawda, teraz jesteśmy zaszczepione ale szefowa chce uniknąć sytuacji, że się zarazimy i będziemy musiały się pozamykać w domu. Teraz oczywiście do pracy przychodzimy. Wnioski ludzie wrzucają do skrzyni przed budynkiem. Poza tym wniosek o dodatek osłonowy można składać do końca października, do tego czasu się przecież otworzymy, nie trzeba przychodzić już.zocha1234 pisze: ↑19 sty 2022, 16:00WowMłodypracownik pisze: ↑19 sty 2022, 15:51U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników..., w szoku jestem- odważna decyzja, ale podziwiam kierownika, ludzie będą płakać. Jak będziecie przyjmować wnioski na osłonowy? Też bym tak chciała, nadrobiłam tyle zaległości.
To ja nie mam pytańMłodypracownik pisze:Czy odważna, nie wiem. Odważne jest ignorowanie wirusa i zakażeń, olewanie tematu.