ale w ustawie jest że zasiłek pielęgnacyjny nie przysługuje osobie uprawnionej do dodatku pielęgnacyjnego. A ta Pani uprawniona jest od 01.12.2013 r, więc jak już to od grudnia muszę uchylić???? Dzwoniłam do niej i dostała tylko pismo z KRUS o dodatku ale nic więcej przez tel nie chciała powiedzieć.
musisz ustalić kiedy została wydana decyzja w sprawie dodatku pielęgnacyjnego! albo wezwij kobietę albo napisz do krus, jeśli oni pierwsi wydali decyzję to Ty wznawiasz postępowanie i odmawiasz zp, jeśli natomiast Ty pierwsza wydałaś decyzję to wszczynasz postępowanie, potem np i następnie zwrot, ja zawiadomienie o wszczęciu wysyłam tylko raz, bo później w decyzji w uzasadnieniu piszę, że ta jest podstawą do ustalenie np a przy np, że jest podstawą do dochodzenia zwrotu, ale nie wiem czy robię dobrze. A, i nie uchyla się decyzji wstecz, ja zawsze piszę, że od tego dnia utraciła prawo do zp
przyznanie dodatku pielegnacyjnego - mm - to nie to samo co uzysakanie dochodu z tytulu renty:)
ktos kto ma uprawnienie do dodatku nie moze dostac zasilku, a skoro uprawniony jest od grudnia do dodatku i zasilek dostal za grudzien - to ma nienaleznie pobrany zasilek