dodatek specjalny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 09 lis 2016, 20:19

pytanie do wszystkich : czy członkom zespołu interdyscyplinarnego można przyznać dodatek specjalny? przynajmniej tym reprezentowanych przez ops;
lobbysta

Napisano: 10 lis 2016, 9:10

U nas przewodniczący zespołu w osobie pracownika ops ma dodatek pozostali członkowie nie.
Iga2

Napisano: 10 lis 2016, 9:12

nie, jest wyraźnie zapisane, że mają wykonywać swoje zadania w ramach obowiązków służbowych
ninka123

Napisano: 10 lis 2016, 9:19

bardzo proszę napiszcie coś więcej o tym dodatku specjalnym , u nas kart niebieskich coraz więcej - jako przewodniczacy zespołu jestem z tak zwanego przymusowego wyboru , od 2011r ani grosza za to nie mam, często grupa robocza po południu zwłaszcza ,że trzeba oddzielać spotkanie z ofiara a za kilka godzin albo na następny dzień spotkanie ze sprawcą. dzięki z góry za odpowiedź
gam

Napisano: 10 lis 2016, 9:31

Idz z tym do szefa masz więcej pracy więc jakaś gratyfikacja ci się należy.
Dobrze praca w ramach obowiązków służbowych to nie znaczy,ze mamy mieć wszystko dokładane i robić za mała pensję.
A dlaczego to nie jest uregulowane przepisami tak jak dla członków gminnej komisji przeciwdziałania alkoholizmowi.
Iga2

Napisano: 10 lis 2016, 9:42

nie wiem jak jest u was ale my mamy środki zaplanowane i na szkolenia na materiały i z tych właśnie środków jest wypłacany dodatek.
Iga2

Napisano: 10 lis 2016, 10:17

Praca w Zespołach wg zapisów ustawy odbywa się w ramach obowiązków służbowych to w teorii. W praktyce każdy wie jak to wygląda. Byłam uczestnikiem spotkania z Paniami zajmujących się w Naszym Ministerstwie sprawami przemocy. Wiele osób ( OPS-y, Policja, kuratorzy ) podnosiło kwestie zbyt dużych obciążeń osób pracujących w ZI oraz GR. Pytano o możliwość wynagradzania lub zmiany zapisów ustawy pod kontem gratyfikacji finansowych dla osób zaangażowanych. Odpowiedź brzmiała " skoro tak dobrze to obecnie funkcjonuje, nie widzą potrzeby zmian i wprowadzania wynagrodzenia za prace". U nas nie ma żadnych dodatków.
izis

Napisano: 10 lis 2016, 14:35

Wniosek z tego, że nie opłaca się "stawać na głowie" i dobrze pracować... :cry:
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Julia32
Referent
Od: 17 mar 2016, 9:51
Zajmuję się: PS

Napisano: 10 lis 2016, 18:26

dobrze to nie wygląda, o problemach wiedzą tylko ci pracownicy, którzy na co dzień w praktyce realizują procedury NK, nasi szefowie nie widzą żadnych problemów, stąd takie wyobrażenie ze strony ministerstwa; nie wiem dlaczego moja szefowa w godzinach pracy zarabia w zespole ds.orzekania o niepełnosprawności a nam żałuje każdego grosza......
takie sprawy powinny być piętnowane;
marzenka

Napisano: 12 lis 2016, 22:19

Marzenka - to nie szefowa ustala przepisy. Zgodnie z przepisami- nie należy się wynagrpdzenie za pracę w Zespole. Wszystkie prace należy wykonywać w godzinach własnej pracy.
zzzz

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x