dodatek specjalny a 13 - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 sty 2014, 16:12

W regulaminie wynagradzania jednostki samorządowej jest zapis odnośnie wysokości dodatku specjalnego: \"Wysokość dodatku specjalnego nie jest wliczana do podstawy wymiaru naliczania wynagrodzenia chorobowego, zasiłku chorobowego i opiekuńczego oraz zasiłku macierzyńskiego i nie jest pomniejszana za dni przebywania na zwolnieniu lekarskim\". Czy w związku z tym zapisem dodatek specjalny powinien być brany do podstawy dodatkowego wynagrodzenia rocznego oraz nagrody jubileuszowej?
~Aga

Napisano: 15 sty 2014, 16:12

W regulaminie wynagradzania jednostki samorządowej jest zapis odnośnie wysokości dodatku specjalnego: \"Wysokość dodatku specjalnego nie jest wliczana do podstawy wymiaru naliczania wynagrodzenia chorobowego, zasiłku chorobowego i opiekuńczego oraz zasiłku macierzyńskiego i nie jest pomniejszana za dni przebywania na zwolnieniu lekarskim\". Czy w związku z tym zapisem dodatek specjalny powinien być brany do podstawy dodatkowego wynagrodzenia rocznego oraz nagrody jubileuszowej?
~Aga

Napisano: 15 sty 2014, 16:32

Ja nie doliczam
~iga

Napisano: 15 sty 2014, 16:36

Dodatek specjalny jeśli wypłacany jest periodycznie należy wliczyć do podstawy \"13\". Regulamin może określać zasady wynagradzania na korzyść pracownika, jednak nie może zawierać uregulowań działających niezgodnie z ustawą (co wynika z twojego zapisu).
~Anka W.

Napisano: 15 sty 2014, 16:36

a ja mam taki sam zapis i doliczam bo jeśli nie jest to składnik jednorazowy to się bierze
~OLA

Napisano: 16 sty 2014, 10:31

co z tymi dodatkami specjalnymi, u mnie pracownicy socjalni maja wypłacany dodatek kwartalnie, koordynator miesięcznie przez cały rok a księgowy tylko przez pół roku do tej pory nie brałam tego do \"13\" CO ROBIC!!!
~gops

Napisano: 16 sty 2014, 10:37

Wyrównać.
~OlaII

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x