dodatek w ratach a zmiana adresu - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 06 cze 2022, 14:13

Witam, czy ktoś z Was miał podobną sytuację i mnie poratuje radą? Pani mieszkała na terenie innej gminy. Złożyła tam wniosek na dodatek osłonowy w styczniu, wypłacono już pierwszą ratę. w Składzie rodziny ona, dzieci i konkubent. W maju zmieniła miejsce zamieszkania na miejscowość w naszej gminie. Wróciła też do byłego męża, więć zmienił się skład rodziny. Stara gmina wstrzymała wypłatę dodatku ze względu na zmianę miejsca zamieszkania. Pani upiera się (chyba zresztą słusznie), że chce resztę należących się jej pieniędzy. Co mamy zrobić w tej sytuacji? Nowy wniosek raczej odpada. Stara gmina nie uchyliła decyzji a zrobiła jedynie notatkę służbową i wstrzymała wypłatę drugiej raty. Ratujcie!!
GOPS85
Stażysta
Od: 21 mar 2017, 14:11
Zajmuję się: ŚW, ŚR

Napisano: 06 cze 2022, 14:19

Ja miałam tylko taką sytuacje, że Pani po wypłacie pierwszej raty wyprowadzała się z naszej gminy, ale żeby nie robić zamieszania to ustaliliśmy że wypłacimy też drugą ratę i sprawa się zamknie bez zbędnych problemów.
Kowalik15
Referent
Od: 01 sty 2022, 15:27
Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x