Nie wiem czy jestem jakaś dziwna, wypalona czy jeszcze inny jest powód, że uważam i szlag mnie trafia bo tabelki w ostatnim czasie z Ministerstwa dotyczące akurat DO są jakieś porąbane? Czy tylko ja mam takie odczucia, całkiem niemiłe? Że ktoś KOMPLETNIE nie kumający realiów i ogólnie tego zagadnienia dostał zlecenie aby je tworzyć? MAZOWIECKIE.....
Zgadzam się w 100%. W życiu nie widziałam takich zapytań jak oni sobie tam życzą. Zastanawiam się jak duze osrodki to liczą jak nie ma zadnych raportów które mogłyby to wyliczyć. W małych to ewentualnie na piechote z "kupeczki" zgaduj zgadula.
Jak oszacowac kwote pozostałych do wypłaty pierwszysch rat z wniosków styczniowych dla których nie przyszły zusy?
Jak wyłapac liczbe i kwote pierwszych rat z wniosków styczniowych jesli były wypłacane jednymi listami z kwotami całościowymi z lutowych i marcowych wniosków? Teraz załuje wypłacania jedna lista.
Liczbe i kwote pozostałych do wypłaty dodatków z wniosków lutowych to biore z kosmosu.
Ale chwyleczkę, jakich pozostałych pierwszych rat? Ktoś tam sobie zapomniał, że teraz już nie ma mowy o ratach w przypadku rozpatrzenia wniosku styczniowego?
My wypłacamy w ratach te pozostałe styczniowe. Nigdzie nie jest napisane- co w takiej sytuacji więc pewnie wszystko dozwolone. Ministerstwo nie przewidziało takich sytuacji ale życie samo zweryfikowało.
Wnioski styczniowe w dwóch ratach. Tak jest w ustawie i nigdzie to nie jest odwołane niestety wiec my sie tego trzymamy. Chocby i dzień po dniu ale raty dwie. Też bym wolała na jedną.