Pani na szkoleniou mówiła nam ze dodatek przekazywany dla zarzadcy nie mzoe byc wyzszy od czynszu i ta roznice mozna przekazac wnioskodawcy, czy to prada??
np w programioe zmienie ten plan wypłat tak ze DO RYCzałtu dodam ta roznice?
ja czytałem opinię prawną, że taką nadwyżkę zarządca powinien zwrócićPani na szkoleniou mówiła nam ze dodatek przekazywany dla zarzadcy nie mzoe byc wyzszy od czynszu i ta roznice mozna przekazac wnioskodawcy, czy to prada??
problem w tym, że nie ma przepisów na dywagacje pani szkolącejPani na szkoleniou mówiła
ja nie wiem skąd ci szkolący biorą takie newsyNie ma przepisu nakazującego taką praktykę. Świadczeniobiorca może mieć np. stare zadłużenia i dzieki temu będą się spłacać
tzn jakie sposoby??brodafix pisze: ↑19 kwie 2023, 7:57ja nie wiem skąd ci szkolący biorą takie newsyNie ma przepisu nakazującego taką praktykę. Świadczeniobiorca może mieć np. stare zadłużenia i dzieki temu będą się spłacać![]()
inna kwestia to ta, że czasem rzeczywiście kwoty dodatku są wyższe niż sam czynsz ale jest to spowodowane zazwyczaj dużymi kosztami zużycia wody [ ci bardziej zorientowani sobie naciągają ponad miarę i gotowe - ale i na takich są sposoby]
no wlasnie nie wiem czy tak moze byc skoro jest to na okres biezacy, na biezace oplaty a nie dodtyczy zaleglych miesiecy?
w przypadku znacznego zawyżania rachunków za wodę u nas praktykuje się obliczanie kosztów wody na poziomie średniego jej zużycia z okresu pomiędzy dodatkami tj. 6 miesięcznego [warunek konieczny to pisemna zgoda wnioskodawcy - co nie jest zbytnio trudne do wyegzekwowania ]tzn jakie sposoby??
u nas jest spowodowane kosztami ogrzewaniabrodafix pisze: ↑19 kwie 2023, 8:21w przypadku znacznego zawyżania rachunków za wodę u nas praktykuje się obliczanie kosztów wody na poziomie średniego jej zużycia z okresu pomiędzy dodatkami tj. 6 miesięcznego [warunek konieczny to pisemna zgoda wnioskodawcy - co nie jest zbytnio trudne do wyegzekwowania ]tzn jakie sposoby??