dodatek z tytułu rehabilitacji

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
aneta83
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

dodatek z tytułu rehabilitacji

Post autor: aneta83 »

Zasiłek pielegnacyjny przedłużony covidem chociaż kobieta nie ma orzeczenia juz dla syna. Teraz składa wniosek na nowy okres zasiłkowy i chce dodatku z tytułu kształcenia i rehabilitacji.. Czy przyznaję... czy czekam na nowe orzeczenie
kas321
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
Kontakt:

Re: dodatek z tytułu rehabilitacji

Post autor: kas321 »

Przyznajesz bo orzeczenie jest ważne. W decyzji musisz wpisać, że kształcenie i rehabilitacja są przyznane na covid i nie dłużej niż do końca okresu zasiłkowego
aneta83
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

Post autor: aneta83 »

no włąśnie kobietka składa wniosek na nowy okres zasiłkowy, na stary ma przedłużony dodatek covidem. Nie mam nadal orzeczenia nowego aktualnego, to czy mogę jej dac dodatek na nowy okres???
LuuLane
Starszy referent
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)
Kontakt:

Post autor: LuuLane »

aneta83 pisze: 16 wrz 2021, 9:16 no włąśnie kobietka składa wniosek na nowy okres zasiłkowy, na stary ma przedłużony dodatek covidem. Nie mam nadal orzeczenia nowego aktualnego, to czy mogę jej dac dodatek na nowy okres???
Nie tylko możesz, ale nawet powinnaś. Orzeczenie przedłużone na COVID nie jest mniej ważne od standardowego orzeczenia.
*Ilona
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, FA i ...
Kontakt:

Post autor: *Ilona »

Tak przyznajesz dodatek na nowy okres
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: madzix »

pociągnę temat:
jeśli dziecku kończy się orzeczenie w trakcie okresu zasiłkowego 21/22 to w decyzji przyznajecie do końca orzeczenie czy od razu zgodnie z covid przedłużacie ?
orzeczenie ważne do IV 2022, przyznaję dodatek do IV 2022 (jeśli epidemia będzie nadal to przedłużę) czy do końca okresu zasiłkowego zgodnie z covid ?
nowa iwona
Praktykant
Zajmuję się: ŚR,ŚW,DO,DG,FA
Kontakt:

Post autor: nowa iwona »

A może ktoś wrzucić wzór takiej decyzji?
ODPOWIEDZ